derin manada bakıldığında bu iki kavramın kesiştiğini söylemek çok doğru olmaktadır. Nasıl kesisirler ? kendi toplumumuzdan bir örnek vermek gerekirse bayramlarda olan el öpme alışkanlığını örnek olarak verebiliriz.
Türk bir insan aynı bayramı başka bir toplum ile kutladığı zaman el opulmedigini gördüğünde bunun yanlış olduğunu doğrusunun kendi kültüründe olan davranış olduğunu düşünür. Bunun tam tersini de düşünebiliriz. diğer toplumdaki insan, el opuldugunu gördüğünde bunun ne kadar garip bir hareket olduğunu düşünür.
bu sonuçla diyebiliriz ki toplumun tarih boyunca kural olarak bize sunduğu gelenek kuralları aslında bizim alışkanlığımiz haline gelmiştir. Bunların olmaması ve ya eksik yaşanması bizi ve toplumu rahatsız eder.
öğretmen sınıfa girdiği zaman,yabancı öğrencilerin dışında herkesin ayağa kalkması, Türk öğrenciler için gelenek kurallarının getirdiği bir alışkanlık iken diğer yabancı öğrenciler için anlam veremedikleri bir durumdan ibarettir.
yani, edindiğimiz çoğu alışkanlık aslında tarih boyunca bize öğretilen ve gösterilen geleneksel kuralların hayatımıza yansıyan formlaridir ve bunları birbirinden ayrı olarak düşünmek hata olacaktır.