alınan hediyenin şekli şemaline göre farklı fantazilerde kullanılması için hediye alıcı kişiyi kısa süreli bir hayal alemine sürükler.
ulan sen nasıl beğenmezsin o kadar para verdim ben bu kolyeye dersiniz* ve muhtemelen demenizle de kalırsınız.*
ayrıca ortaya çıkan pişmanlık hissininse telafisi ya zordur ya da mümkün değildir. bu yüzden hediye almayınız, alanları uyarınız.
kötü sevgilidir, alinan hediyenin degeri önemli degildir aslinda o kisinin sizi düsünüp size hediye almasi cok ince güzel bir düsüncedir. kücük seylerle yetinmeyi bilmeli insanlar.
sevgilinizin nelerden* hoşlanmadığını bir bir öğrenmektir. eğer bir kere aldınız beğenmedi, ikincisini yine beğenmedi ve yine aldınız yine beğenmediyse* zevkleriniz hiç örtüşmüyor demektir. bu kadar tecrübenin sonunda da onun hoşlanacağı bir hediye de bulamadıysanız hiç uğraşmayınız.
gayet normal biridir, begenmeyebilir. önemli olan begenmediğini nasıl ifade ettiğidir, duruma göre sevgililik rutbesinin geri alınması bile gerekebilir. ***
hakkaten terbiyasizliktir. bir keresinde erkek arkadaşım doğum günümde hediye almış ama fişini hatta taksidine kadar poşetin içinde unutmuştu kesinlikle yüzüne vurmamışımdır.önemli olan düşünmesi dimi ama?biraz anlayışa davet ediyorum.
en nankör duygunun insanıdır. hediyeyle ilgilenmemesi ihtimaline oranla daha hafiftir belki ama ne bileyim puşt gibin birşey işte.
-doğum günün için sana şarap, pasta getirdim. buda hediyen aç bakalım, beğenecek misin?
-ben pasta sevmem unuttun mu? sen ye, şarapta içemem şimdi, akşamdan kalmayın zaten.
-hediyeni aç bari.
-bırak oraya bakarım bi ara.