iran yapımı bir filmin yeşilçam tarafından yeniden çevrimi, çok güzel bir Cüneyt Arkın filmidir. Filmi özel kılan senaryosu değildir, zira klişe bir konuyu anlatmaktadır. Durağan; ama güzel bir oyunculuk gösterisi izletir. Bu tarz filmler çok güzel oluyor.
Flash tv'nin efsane dizisi gerçek kesit'in 2000li yıllarda çevrilen bölümlerinden biri.bu bölüm,başındaki türbanı nedeniyle iş bulamayan üniversiteli bir genç kızın dramını anlatır
insanın bazen en çılgınca, en olanaksız bir düşünceye kapılıverdiği, ona bel bağladığı olur. Öte yandan bu düşünce, kuvvetli, içi yakan bir arzuya sahip olduğunuz zamana rastlamışsa bunu kaderin size hazırladığı, önüne geçilmez bir alın yazısı gibi görürsünüz. Belki de bu bir önsezi ile iradenin olağanüstü çabasının birleşmesi, kendi hayalinizle zehirlenmeniz ya da başka bir şeydir.*
1972 yılı yapımı başrolünü Cüneyt Arkın'ın oynadığı Alın Yazısı filmi geçmiş zaman istanbulunun kabadayılarına yakılmış bir ağıt, Baba Ökkeşin iki yiğit oğlu Osman ve Haydarın son kuşak temsilcileri oldukları bu insanların o güne kadar öğrendikleri mertlik kurallarına karşı artık ait olmadıklarını düşündükleri bir dünyaya kanlarıyla ödedikleri bedelin hikayesidir
volkan eve bırakacaktı beni, arabanın arkasında yer vardı "gel seni de kapıya kadar götüreyim" dedi bir çocuğa. sol arkaya oturdu çocuk. yol boyu konuşmadı. çok mu soğuk çok mu efendi anlayamadım. tanışmadık da orda, iki yabancıydık aynı arabadaki. unutmadım ama hali tavrı o kadar farklıydı ki. pek sonra "sol arkadaki" çocuk sol yanıma doğru emin adımlarla ilerlemeye başladı, mevcut ortak arkadaşları çok iyi kullanarak yakınlığı sağlamak da benim zaferimdir o ayrı. bu kadar sakin, bu kadar oturaklı oluşuna şaşırışlarım esnasında "doğum günün 26 mart mı gerçekten?" dedi bana, "evet" dedim. ilk "aynı"lığımız buydu bizim.
Mehdi Özgürel ve Metin Zıt' ın yönetmenliğini üstlendiği 1956 yapımı türk filmi. ayrıca bu film, usta aktör ekrem bora' nın ilk sinema filmi özelliğini taşımaktadır. senaryo,Sezai Solelli, oyuncular, Ekrem Bora, Melike Cihangir, Türkan Şamil, Vedat Karapınar, Gani Turanlı bulunmaktadır.
hayatımda izlediğim en güzel cüneyt arkın filmidir. ayrıca şimdiye kadar izlemediğime pişman olduğum olduğum filmdir. konusunun aşırma olması zerre de umrumda değil. oyunculukları, müzikleri kurgusu ve yönetimiyle dört dörtlük bir filmdir.
cüneyt arkınla aklı sıra dalga geçen yeni yetmelere izlettirilmesi gereken bir filmdir.
açıkçası türk versiyonu bilhassa hikayenin kabadayılığa oturtulması hasebiyle daha güçlüdür. bunun dışında herşey aynıdır, nitekim hamam sahnesinde geriden duyulan tellak? sesi iran filminden alınmadır. bunun dışında müzikleri de iran filminden alınmadır.
1956 yapımı, siyah beyaz türk filmi. yönetmen mehdi özgürel ve metin zıt, senaryo sezai solelli, oyuncu kadrosu ekrem bora, melike cihangir, sedat akpınar, vedat karapınar, hasan ceylan, türkan şamil, gani turanlı bulunmaktadır.