sabah saatlerinde metrobüs durağının kalabalıklığı hep haber oluyor ama bir de iş çıkışı cevizlibağ metrobüs durağının halini de görseler keşke. metrobüse binmemek için trafiğe razı oluyorum ama otobüsün boş olması da iyi oluyor. trafik var diye eminönü'ne giden otobüs hatlarını da kısaltırlarsa tramvay var diye, hakkımı helal etmem.
capitol'ün olduğu yerde eskiden hayvan pazarı kurulurdu,70'ler.
durağın adı çiftlik'ti.(bugün ilahiyat fakültesi.)
yine o tarihlerde bir tek gümüssuyu -şimdi icadiye caddesinin sağ tarafında üç beş apartman vardı altunizade'nin
80'li yıllarda benimde iş arkadaşım olan sezin inşaatın sahibi epey bina yaptı semt popülerleşti. birde rum mezarlığının arkasında konaklar vardı . epey güzel konaklar idi. vaniköy-adayar yağ fabrikası sahibi otururdu örneğin.
ta koşuyolu validebağ hastanesine kadar geniş mahalledir. cevizağacı pastanesi sınırdır.
eskiden nüfusu 500-600 kişi bile değildi.
ben icadiyeliyim orada büyüdüm ,altunizade bize göre osuruktan tayyare semttir ,hala da öyle.
bugünkü voleybol'un temeli altunizade'de atılmıştır , altınyurt ,allah rahmet eylesin en ünlü voleybolcumuz ***dünya baltacıoğlu ** bu kulüpte büyüdü.
şimdi durun ve şaşırın voleybol antroneri kimdi dersiniz kulübün ,nazım hikmet'in oğlu ünlü şair ve yazar memet rauf. (ikisi ile genç iken tanışma şerefine ermiş biriyim)
bu arada şimdi ki metro-metrobüs durağının olduğu yerde de epey rakı içmişliğim vardır,ufak bir koru idi orası .çok güzeldi meyve bahçesi tadında.
unutmadan fethulah gülen kekosunun istanbul'da ilk örgütlendiği semttir ,okulları ,dersaneleri burada idi,abd'ye kaçmadan mahallede kalırdı,boyunu kırılasıca.
üsküdar'ın ilk lunapark kurulan yeridir.
ayrıca. ve 4-5 açık futbol sahasına sahipti. dolardı top oynayanlarla.
inanın şimdi hiç tadı tuzu yok. bina bina bina.
burada ki bazı bilgileri hiç bir yerde bulamazsınız.
istanbul'un yakalar arası ana ulaşım aksı (e5) olan boğaziçi köprüsü'nün anadolu yakasındaki giriş-çıkış noktası olan semt. ayrıca otobüs bekleme yeri.