alo birlik

entry1 galeri0
    ?.
  1. Burdur'da yetiştiricilerin tarım ve hayvancılıkla ilgili küpeleme, tohumlama, destekleme, askı hizmetleri ve danışma gibi taleplerinin karşılanması amacıyla hazırlanan "Alo Birlik Projesi" tanıtıldı.

    --spoiler--
    Büyükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden Burdur'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle 'Alo Birlik' hattı kuruldu. Alo Birlik'i arayan hayvan yetiştiricileri, hayvancılık konusunda eğitim almış çağrı merkezi görevlilerine sorularını iletip, yanıtlarını alacak.

    Proje koordinatörü veteriner hekim Yüksel Güldalı tarafından hazırlanan proje, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e sunuldu. Projeyi beğenen Bakan Eker, Bakanlık bürokratlarını konuyu incelemek üzere görevlendirdi. Ardından pilot il olarak Burdur, 'pilot köy' olarak da Yazıköy belirlendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Burdur il Müdürlüğü tarım danışmanları ile MAKÜ Çağrı Merkezi öğrencilerinden oluşan 250 kişilik ekip, Yazıköy'de uygulamalı eğitim çalışmaları yürüttü. Her eve giren ekipler, hayvan yetiştiricilerine anlattıkları projeyi, 444 26 96 Alo Birlik hattını arayarak, uygulamalı eğitim yaptı.

    TÜM SORULARA YANIT ALINABiLECEK

    Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, daha önce köylüye böyle bir hizmet verilmediğine değinerek amaçlarının hayvancılığı kolaylaştırmak ve teşvik etmek olduğunu söyledi. 444 26 96 numaralı 'Alo Birlik' hattını arayacak üreticilerin sorularına yanıt verileceğini anlatan Kamil Özcan, şu bilgileri verdi:

    "Üretici destekleme ödemesini öğrenmek için banka kuyruklarına girmek zorunda kalmayacak. Küpelenecek buzağılarını Alo Birlik hattını arayarak, kaydettirip görevlilerin köye gelmesini bekleyecek. Hattı arayan yetiştiriciler telefonda herhangi bir bilgisayar görüşmesine takılmadan doğrudan çağrı merkezi görevlisiyle görüşmeye geçecek. En fazla 40 saniye içinde görevliye sorununu ve beklediği hizmeti aktaracak. Çağrı merkezinde yetiştiricilik konusunda eğitim almış kişiler görev yapıyor. Daha önce hayvanını küpeletmek için günlerce uğraşan, hatta ceza yiyen, buzağısını satmak isteyen, destekleme kredisini öğrenmek için bankada saatlerce kuyrukta bekleyen üretici artık bir telefonla işlerini kolaylaştıracak."

    Projeye destek veren paydaşlar arasında yer alan MAKÜ Rektörü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ise "Türkiye'nin Hollandası olarak anılan Burdur'da üniversitemin sektörlerle olan işbirliğinden son derece mutluyum. Üniversite varsa halk için var. Öğrencilerimin alanda uygulama yapmış olmasından da son derece keyif aldığımı söylemek istiyorum" dedi.

    --spoiler--
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük