küçüklükten itibaren aldıkları aile eğitimi ve çevre yaşantıları almanları disiplinli,dakik ve kuralcı yapmıştır.bu da ileride yaptıkları işlerde neyin ne zaman yapılması gerektiğini ve işinin en iyi şekilde yapılması için gereken çabanın oluşmasında en önemli faktörlerdendir.
çalışkanlıktır. iki büyük dünya savaşı kaybetmiş olmalarına rağmen. tekrardan avrupanın en büyük gücü olmuşlardır. türkiyenin zayıflığında kusuru başka yerde arayanlara duyurulur.
kendilerini yüksek görmeleri , güçlü ve liderlik yönleri , sıkıcı , kaba , iri ve güçlü olmaları . Ota boka prusya , naziler , fransız ve ingilizleri kötülemeleri .türkler onlar için sıradan bir millet .
türkiye'de yaşayan, çalışan tanıdığım bir tanesi var. iş için randevu veren birisi, mesela saat 2'de buluşalım dediğinde (türk'leri artık tanıdığından) türk saatine göre mi, alman saatine göre mi diye soruyor.
bir de, iş programı şaştığında o gün, bir şey aksadığında paralize oluyor, işten izin alıp evine gidiyor. bildiğin alman işte.
abartılı bir çalışkanlıkları olduğunu düşünmüyorum.haftalık asgari çalışma saatine baksan türkler avrupada en çok çalışan milletlerden.o da resmiyette;bunun yansımayan kaçak çalışması da var ayrıyeten.fark olsa olsa verimli çalışmada bence. bir de adamlar amaca yönelik eğitimi süper veriyorlar.bizdeki gibi adam üniversiteyi ya da meslek lisesini bitirdi mi ne yapacağını şaşırmıyor. adamın kafası basmasa bile yeteneğine göre ondan nasıl maksimum kapasiteyle faydalanacaklarını ve nasıl yetiştireceklerini çok iyi biliyor. bizdeki gibi siyaset,çekişme,adamını yerleştirme,sevdiğini kayırma,işi bilmesede müsamaha minumum düzeyde.amaca yönelik adam yetiştiriyorlar,işi planlıyorlar ve iyi organize oluyorlar.eşekte çalışıyor,insanda.ama dünyaya insan hükmediyor.bizim türkler ya da benzer yabancılar orda adaptasyon eksikliğinden çok iyi pozisyonlara (mühendis,doktor vb.) kendilerini yetiştiremiyorlar.ama bu sistemde onlardan bile ne sporcular,ustalar ve girişimciler çıktığı bariz ortada.