ülkü tamer'in sıcacık öykülerinin yer aldığı şaheseri. yukarıdaki mükemmel yazının üzerine bir şey eklemek imkânsız olsa da şunu da belirteyim; kitabın bir bölümü yöresel ağızlara ayrılmıştır. Ülkü Tamer'in memleketi olan gaziantep'ten derlediği bu laflar öykülerin içine öyle güzel işlenmiştir ki okudukça gülümsememek elde değildir.
ülkü tamer'in karakterlere odaklandığı dört hikayeden oluşan kitap.
türk hikayeciliğinde karakter oluşturma, karakterin saihiciliğine okuyucuyu ikna etme noktasında sıkıntı yaşandığı bir gerçektir. bu sıkıntıyı yaşamayan, yazdığı hikayelerle bu sıkıntının nasıl aşılabileceğini gösteren ülkü tamer'in şiirsellikten özellikle uzak durduğu allaben öyküleri, hikayenin gerçeğin tespit edilmesi için en uygun alan olduğu gerçeğini göstermesi açısından da önemlidir.
allaben öykülerinde yer alan karakterler, yerler, olaylar daha sonra ülkü tamer'in yaşamak hatırlamaktır isimli kitabında yer bulur kendilerine, ama ilginç biçimde hikayelerdeki sahiciliği aynı kişilerin, olayların anlatıldığı hatıralarda bulamayız. bilinçli okuyucu bir karşılaştırma yaparak, gerçek diye sunulan hatırlarla gerçek olmadığı bilinen hikayeler arasındaki derin sahicilik farkına odaklanabilir.