Tanrıça sonradan uydurulmuş bir kavramdır. Açın eski kaynakları tarayın, göktürk yazıtlarının falan eski metinlerini okuyun orada geçen tek söz ' tengri 'dir. Tanrı bile oğuz türkçesinin sonradan oluşmuş bir aksan çeşidiyken tanrıça diye bir şeyin eski kaynaklarda geçmesi mümkün değildir.
Çok mu cinsiyete takıyorsun? Öyleyse allah kelimesi el-ilah'tan gelir ve de oradaki "el-" erkek ön ekidir. Bunu da kullanmaman gerekir.
Dahası kuran'da allah için erkek zamir kullanılır. " huve (o) " diye bahsedilir. Neden erkek zamiri ' huve ' kullanılmış da kadın zamiri ' hiye ' değil, tanrı kelimesi cinsiyet belirtiyor sanıp kullanmayacak kadar hassas isen ?
( huve-hiye olayını ingilizcedeki he, she gibi düşünün. Allah için he deniyor yani. )
99 ismi kullanılır denmiş 99 adını ele alalım peki. Mesela 99 addan bir örnek; " kerim " bu allahın bir sıfatıdır. Esmaül hüsna yani 99 addandır ve de cinsiyet belirtir. Hatta kadınlara konurken dişileştirilir ve " kerime " şekline döner. Hani tanrıça cinsiyet belirtir diye çok dert ediniyordunuz bu yüzden 99 addan kullanın diyordunuz bunu nasıl açıklayacaksınız ?
Yarım yamalak dil bilim bilginizle uludağ'da kimse anlamaz diye ahkam kesmeyin konu dil olunca sabahın altısında bile olsa adamı fena çarparım. Yok öyle 2 gram yanlış bilgiyle konuşmak.
bir çok allah vardır araplarda eski zamanlarda, erkek ve dişi olarak, yani tanrı sözcüğünden farklı değildir. müslümanların tanrısı hiç bir biçimde fiziksel olarak belirtilmemiştir. neye benzediği söylenmez. yuvarlak tanımlar yapılır, özellikleri duygusal olarak anlatılır.