allaha tanrı demek

entry55 galeri0
    29.
  1. millet atomu parçalıyor biz hâlâ «allah mı? tanrı mı?» diye tartışıyoruz.

    Allah, Tanrı, rabb, hüdâ... içinden ne geliyorsa onu söyle kardeşim.
    3 ...
  2. 28.
  3. ilah anlamına gelen tanrı kelimesini kullanmakta bir zarar yoktur.
    ancak dar görüşlü bir arkadaş yanında kullanılmasını önermem. şayet allahsız olarak nitelendirilip akabinde necip fazılın tanrı ile ilgili o meşhur sözünü duyabilirsiniz. ona göre hazırlayın kendinizi.
    2 ...
  4. 27.
  5. yabacıların kullandığı hitap şeklidir.
    1 ...
  6. 26.
  7. aslında allah demek de doğru değildir. belirteyim bari de ayıp olmasın;
    allah özel bir sıfat değildir. allah bir kavram ve/veya kavramlar bütünüdür.
    1 ...
  8. 25.
  9. 2 yıl önce tam da böyle bir tweet atmıştım ki, o zamanlar twitter da herkesle laf dalaşına girip, hiç kaybetmeyen, bilgi küpü; çok da sevdiğim @silgilikalem bana ikisininde baba anlamına geldiğini tokat gibi bir cevapla söylemişti. Bugün bu bakış açımı; siyasi olsun, dini olsun ona borçluyumdur.
    0 ...
  10. 24.
  11. sümerce ve türkçe arasında yüzlerce ortak sözcük vardır. * * bunlardan birisi dengri/tengri/tanrı sözüdür. hz. ibrahim de bir sümerdir ve sümerce konuşur. yani allah'a tengri diye seslenmekteydi. yani tanrı diyordu. eğer tanrı demek günahsa, tanrı'nın birliğini bozmaksa hz. ibrahim de bunu yapıyordu demek olur ki, (peygamberlerin ismet sıfatı vardır; günah işleyemezler) bu da kişiyi şirke sürükler, dinden çıkarır.
    6 ...
  12. 23.
  13. --spoiler--
    efendim bazı cahillere başlık vasıtasıyla bir yanıt vereyim. bak benim cahil kardeşim, türkçede çoğul anlam, -lar/ -ler ekiyle veya topluluk ismiyle (bkz: ordu) sağlanır. tanrı ise ne bir topluluk ismidir ne de çoğul eki almıştır. eğer ki ben yunan tanrı"lar" ı mevzuu yüzünden öyle diyorum diyorsan zati iyice sıçarsın. bu memlekette geçtiğimiz 40 yıla kadar yunan tanrı"ları" yerine yunan ilahları kullanılıyordu ve ilah allah sözcüğünün köküdür. ( (bkz: arapça) ) yunan tanrılarından yola çıktıysan bu tezimden ötürü kendinle çelişmiş olursun.
    --spoiler--

    tanım şeysi: tanrı bütün dilleri bilmektedir. bu sebepten tanrı'ya "o" desek de anlar "hu" desek de anlar, yaratıcı desek de, god desek de, tao desek de...
    6 ...
  14. 22.
  15. Tanriya ozel ismiyle hitabetmek istemeyen kisilerin basvurdugu yontemdir belki. Belki oyle herseyi havale edip, her seye (ozellikle siyasete) alet etmek istemiyordur kutsallik atfettigine. Madem o kadar kutsal iki lafindan biri o olmamalidir degil mi. Ha cakallik pesindeysen, onun adini anmadan toplumda kendine bir misyon, bir vizyon, bir yer edinemiyorsan o da senin sorunun.
    1 ...
  16. 21.
  17. Allah'ın birliğini ortadan kaldıran bir söylemdir. Tanrı onu çoğullaştırır, önemsizleştirir.
    0 ...
  18. 20.
  19. uçan spagetti canavarı tarafından odun edildikten sonra, zeus tarafından çarpılmaya yol açabilir. aman diyim.
    2 ...
  20. 19.
  21. önemli olan ne dediğin değil, hangi şekilde hissettiğindir.
    0 ...
  22. 18.
  23. Surekli magdur takilan bir kisim cahil muslumanin "hakaret" olarak algiladigi hareket.
    0 ...
  24. 17.
  25. önemli olan niyettir. gariban halkımın çocuklarını kandırırlardı. askerde yemek duasında tanrımıza hamdolsun diye biterdi dua. ötekine berikine birkaç sosyal çıkıntı, "tanrı diye yahudiler sesleniyormuş lan, biz allah diye bağıralım" martavalı geldi aklıma.
    0 ...
  26. 16.
  27. allah arapçadır, tanrı türkçe. ayrıca herkesin tanrısı aynı tanrı olduğundan ne denirse densin sorun teşkil etmez. aksi bir tez arapların tanrı tarafından üstün kılıdığını onların dilinin konuşulması gerektiğini öngörebilir.
    2 ...
  28. 15.
  29. tanrı denmesine karşı olanlar eminim ki "mevlam neylerse güzel eyler" deyimini çok kez kullanmıştır. şimdi bunların asıl dertleri, allah'a 99 ismi ile hitap etmek olsa, farsça kelimeye de aynı şekilde tepki göstermeleri gerekir. halbuki tanrı türkçe'de yaratıcı anlamına geliyor. ben allah'a, tanrı, mevla, yada yüce yaratıcı derken neler hissediyorum, asıl önemli olan budur ve kimseye de ilgilendirmemeli...
    2 ...
  30. 14.
  31. sorun olmayandır. istersen tao de ne olacak...
    2 ...
  32. 13.
  33. (#19532339) ben allaha "tanrı" demek kötüdür ve cahilliktir demedim ki. Sadece bir şeyin genelini kullanmaktır dedim.
    1 ...
  34. 12.
  35. el-ilah yerine tengri demek ile denk şey. ya da god da denebilir. dilin önemi yok diye düşünüyorum. tüm kainat aynı dili konuşacak değil ya.
    0 ...
  36. 11.
  37. Gökteki ilâh ( tanrı ) da yerdeki ilâh ( tanrı ) da O'dur. O hüküm ve hikmet sahibidir herşeyi bilir. 43: 84
    0 ...
  38. 10.
  39. tanrı kelimesininin öz türkçeden geldiğini ve bu kelimenin kuran' da da ilah olarak geçtiğini bilmeyen insanların kafirlikle itham ettiği zırvalık.

    o allahtır ki ondan başka ilah ( tanrı ) yoktur.

    Allah, kendisinden başka ilah ( tanrı ) olmayan, hayy ve kayyûmdur.
    3 ...
  40. 9.
  41. Allah'ın bir tanrı olduğunu kabul edemeyenlerin itiraz ettiği hareket.
    2 ...
  42. 8.
  43. asker yemekhanelerinde okunan 'tanrımıza hamdolsun, milletimiz var olsun' duasını 'allahımıza hamdolsun' diye okuyan askere 23 kere doğrusunu (ve duvarda yazanı) tekrar ettiren aslan yürekli binbaşı yı aklıma getiren durum.
    1 ...
  44. 7.
  45. Hiç bir önemi olmayandır. isterseniz yehova deyiniz.
    ister Allah diye çağırın, ister Rahman.. fark etmez, güzel isimler onundur”(isra, 17/110)
    3 ...
  46. 6.
  47. Elmaya meyve demek ile birebir aynı değildir. Zira islam için bütün mesele yalnızca "elma" 'yı "meyve" kabul etmektir. Halbuki burada insanların gözden kaçırmaya meyilli olduğu nokta, allah yerine tanrı diyen kimse'nin inançlarına tahammül edemeyen, ya da genel geçer bir tanrı'dan bahsedilmesini hazmedemeyen cahil dindarların varlığıdır.
    3 ...
  48. 5.
  49. sonuç sevgiliye seslenmekse değişen bi durum olmaz. şüphesiz kalpleri allah okur .
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük