Kur'anın kendi kendinin delili olmasının ispatlarindan biridir. insan yazda bu kadarını akıl edemezdi. gerçi risalelerde de baya bi kafa var ama bu srviye değil.
Kur'an'da bol bol görülen tuhaf ve çelişkili bir durumdur. Mantıken düşündüğümüzde yemin eden varlık, yemin edilenden daha güçsüzdür. Allah'ın üstünde bir Allah mı var ki Kur'an'da böylesine boş boş yemin ediyor? Yemini insan eder, Tanrı değil. bir tanrının asla yemin etme hakkı yoktur ve olamaz da.
Allah'ın Kur'an'da 200'den fazla yemini bulunmaktadır: şafağa, tur'a, göğe, denize, Ay'a, Güneş'e, incire, zeytine vb. herşeye olmak üzere envai çeşit şey üzerine Allah'ı yemin ederken rastlayabiliriz. insanlar inandırıcılığını artırmak için yemin ederler, peki ya Allah? Yoksa Allah, inandırıcı olmayan bir yalancı mı? Kur'an asla bir Tanrı kelamı değildir, düpedüz insan uydurmasıdır. Yeryüzünde ne söylendiyse insan söyledi ne yazıldıysa insan yazdı. https://galeri.uludagsozluk.com/r/2413599/+ https://galeri.uludagsozluk.com/r/2413600/+
öte yandan mekkeye atfolunan kutsallık, tanrının yeminlerine ya da birtakım dinsel
menkıbelere dayatılmaktadır. örneğin, kuranda, şu tür ayetler vardır: (ey muhammed!)
de ki, ben, yalnız her şeyin sahibi olan ve bu kutlu kılınmış şehrin rabbine kulluk etmekle
emrolundum. müslümanlardan olmakla ve kuranı okumakla emrolundum... (nemi suresi,
ayet 91). tin ve zeytine andolsun. andolsun sina dağına. andolsun bu güvenli mekke
şehrine (tin suresi, ayet 1-3). daha başka bir deyimle tanrı, muhammedin söylemesine
göre, mekkenin kutsal olduğunu, zeytine, incire (tine) ve sina dağına yeminler ederek anlatmaya çalışmaktadır! oysa yüce olduğu söylenen bir tanrının yeminlerle iş görebileceğini düşünmek. tanrı fikrini zedelemek olur.
kur'an ve islamla alay etmek amacıyla kur'an'dan işine gelen yerleri alıntılayanların diline doladığı konulardan biridir. kur'an okumaya bu kadar meraklı olduklarına göre bir ara mutaffifin suresi'nin 14. ayetine de göz atmalarında fayda vardır.
allah ın kuran da 200den fazla yemini bulunmaktadır. şafağa, tur'a, göğe, denize, aya, güneşe, incire, zeytine, geceye, kaleme, sina dagina, kuşluk vaktine olmak üzere envai çeşit şey üzerine yemin ederken rastlayabiliriz. insanlar inandırıcılığını artırmak için yemin ederler, peki ya allah?
en enteresan yemini ise kendi üzerine olan yeminidir.
-kuran allah kelamı mıdır?
+evet
-peki "ey muhammed de ki" diye başlamayan bu ayet kimin kelamıdır?
zariyat 23.-> "gögün ve yerin rabbine andolsun ki bu vaad, sizin konusmaniz gibi kesin ve gerçektir."