tanrı belki vardır belki yoktur beleki tanrılar vardır orasını "bilemem". ama şunu biliyorum şu saçma sapan kitapları felan bildiğin sosyopatlar yazdı.yoksa bir tanrı bu kadar başarısız olamaz.
Varın ispatı, yokun ispatından her zaman daha kolaydır. Bir elma cinsinin yeryüzünde bulunduğunu, bir tek elmayı göstermekle ispat edebiliriz. Halbuki yokluğunu iddia eden kimse bütün yeryüzünü, hatta kainatı dolaşıp, ancak ondan sonra onun yokluğunu ispat edebilir. Bu ise, imkansızlık çapında bir zorluk demektir. Öyleyse diyebiliriz ki; yok, hiçbir zaman ispat edilemez.
ayrıca şu meyveyi şu ağaç yaptı, o bir önceki meyveden oldu, o da bir önceki ağaçtan. Böylece ilk ağaca yahut ilk meyveye kadar varıyor ve soruyoruz: Bunu kim yarattı diye? bir ilke varıyoruz o da muhakkak ki allah'tır. ateist olan kişi ise bu ilke ancak tesadüf diyebilmektedir. diyeceğim odur ki akıl sahibi insan tesadüflere hayatında yer vermez.
Kanıt sorulduğunda cevap olarak muhtemelen "Aklın var mı ? Aklını
görebiliyor musun ? " diye soracak olandır. Evrim teorisini de " Madem insanlar maymundan geldi şimdiki maymunlar neden insan olmuyor ? " diyerek çürüttüğünü düşünen bir üst modelleri vardır bunların.Evlerden ırak.
allah'a inanmak imanla ilgili bir konudur, ispatı gerekmez. sadece duyarlı insanlar o'nun yaratıcılığı konusunda bir takım ilhamlar alabilirler. ama buna ispat denemez. çünkü allah hiçbir delile konu olamayacak kadar gerçektir. bizim idrakimiz bu gerçeğe delil bulmaya yetmez. **