allah'ı seviniz. bir annenin merhametinden 1000 kat daha merhametli olan allah'tan korkmayınız. bu kuranı kerimde yapılan bir yanlış değildir ayrıca. halk arasında kullanılan ve yanlış olan bir kullanımdır. kuranı kerimde allahtan korkun yazmaz. korkulması istenen şey cehennemdir. yani cehennemden korkun. şeytanın şerrinden korkun gibi tabirler vardır. allahtan korkun denmemiştir. ki kuran allahın gönderdiği bir kitaptır. allahın kendisini korkulacak bir varlık gibi gösterdiğine inanmak saçmalıktır.
allahtan kork cümlesi türk dilinde kullanılır. yani halk bunu kullanır. zaten allahı seven onun isteklerini yerine getirecek ve istemediklerini yapmaktan korkacaktır. tıpkı anne çocuk ilişkisi gibi. yani burda tezat bir durum yok. akledenler için kuranda çelişki yoktur. çelişki düşünmeyen beyinlerdedir.
Zaten insan sevdiği şeylerden korkması kadar doğal bir şey yoktur.. Ya beni bırakırsa, ya beni terk ederse ya beni sevmezse şeklinde örneklenebilir.. Daha da basit örnek insan parayı sever ama kaybetmekten korkar.. Özet olarak insanın sevdiğinden korkması normaldir.
benu tehdit eden adamdan elbetde korkarim. bana inanmazsan yakarim , namaz kilmazsan yakarim, oruc tutmazsan yakarim ona yakarim buna yakarim. sakin ol sampiyon once o elindeki atesi yere birak.
anne ve babaların çocuklarına, Allah'ı sevmeyi öğretmek yerine, korkmayı öğretmeleri yaptıkları en büyük yanlış, amaçladıklarının aksine; din, inanç ve Allah kavramından uzaklaşmalarına sebebiyet verecek en etkili yoldur... kullarına karşı anne-babanın çocuğuna olan merhametinin binlerce kat fazla olduğunu bildiğimiz bir varlığı sevmek yerine korkulması gerektiği ne derece mantıklıdır?!... Allah ve kul ilişkisi anne-çocuk ilşkisi gibidir; çocuklar her ne hata yaparlarsa yapsınlar, onlar için annelerinde her daim sonsuz bonusları mevcuttur... kulun işlediği her günahın, yaptığı her yanlışın sonucunda da sığındığı sınırsız affedici olan Allah misali... sonsuz merhamet sahibi olan bir varlık; fırıncı değil bizi yaksın, terzi değil kılık kıyafetimizle bizi yargılasın... özellikle çocuklarımıza korkulası değil sevilesi bir varlık olduğunu aşılayarak Allah'a yakınlaştıralım, uzaklaştırmayalım... tıpkı; "zorlaştırmayınız, kolaylaştırınız" ayetinde olduğu gibi...
tebrizli şems sufi meşreplerinin 40 kuralının 1.sinde şöyle der;
'yaradanı hangi kelimelerle tanımlanığımız, kendimizi nasıl görüğümüze ışık tutar' nitekim haklıdırda.
görüldüğü gibi bunlar zıt anlamlı kelimeler değil.
örneklendirelim:
babanızı seversiniz ama yanlış bir şey yaptığınızda onun bunu öğrenmesini istemezsiniz. neden? çünkü size çeşitli cezalar verebilir. ya da: "onun sevgisini kaybetmekten korkarsınız".
durduk yere herkese "allah'tan kork!" demiyoruz, değil mi? üstesinden gelemediğimiz durumlarda başımıza bu işi açan kşinin zalimliğine karşı kullanırız. "allah'tan kork. ben şimdi mazlumum ama allah benim hakkımı alacaktır senden..." veya "(günah işlerken) allah'tan kork" düşüncesinin özet halidir. bunu açıklatıyorsunuz ya, pes doğrusu.
(bkz: aptallara anlatır gibi entry girmek)
Hata yapmak insana mahsustur sözü işte tam bu noktada düşünülesidir. Zira Kuran-i Kerim, incil gibi sonradan değiştirilmemiş. Allah tarafından Hz Muhammed'e (s.a.v) vahiy edilmiştir. Kuran'da hata olamaz. Allah'tan kork ! Diyorsa, korukucaksın paşam.
insanın korkacak bir şeyi olmadığı zaman yaptıkları ortada olduğundan tartışılması abes olan hal.
siz çoluk-çocuk tayfası belki henüz farkedemediniz ama bu dünya acımasızlıkların hakimiyetinde bir dram sahnesi. bu dramların ana mimarı da 'god is love' diye geveleyenler. 'God is love' diye diye ırak'ta milyonu bulan insanı öldürdüler, afrika'yı sömürüp açlığa terkettiler, amerika kıtasına ayak basıp yüzbinleri katlettiler. Sözde humanist kafalarınıza biraz saman falan basın, boş kalmasından iyidir.