tanrı kelimesi türkçedir ve bunun kullanımı orta asya türklerine kadar dayanmaktadır. *
anlamı ise ilahtır, ilah manasına gelir. biraz araştırın bu kadar şekilci olmayın arkadaş ya.
ordu türk ordusudur, islam ordusu değil. ordu içerisinde subay astsubay erat hristiyan da yahudi de mevcuttur. askeri mantık olan tek tip hususundan ötürü din kavramı bir çok meselede yok sayılır. olmadığından değil farklı din mensuplarının rencide edilmemesi açısından.
allah - arapça'dır, ilah'dan gelir. allah putperest arapların en büyük putu olan ay ilahının ismidir. al-ilah (en büyük ilah demektir.) ilah ibranice elohim'den gelir, rab arapçadır. farsça raab'tan gelir.. yaratıcının bir başka farsça anlamlısı da hûda'dır, ... derler ki tanrı çokluğu simgeler. ilah kelimesine ise taparlar. çokluğu simgelediğini bilmeden.
ingilizcesi god, almancası gott, fransızcası dieu, italyancası dio, iskandinav dilinde gud, hatta zulu kabilesi ona umkulunkulu der... yani tanrı hristiyan dilinde veya gavurca bir şey değildir... Ama sizin kullandığınız allah bugün küfrettiğiniz Yahudi'nin kendi ilahının ismidir. Sen bugün yahudi'nin dininden çalıntı putların değişik bir türüne tapmaktayken kimsin ki orduya laf edersin. Baktım Al hadji imişsin. Normaldir.
türklerin tarihin başından beri yaratıcıya söyledikleri söz kut veya tengri'dir. anadolu türkçesindeki söylenişi tanrı'dır...
bir ordunun tarnı veya allah, kurumsal olarak inançtan bahsetmesi abes gelmiyor da bu entry mi geliyor.. bu kadar dini bilgilere vakıfsa eğer.. hele bir namaz kıldırsın da görelim veya cemde bir gülbenk okusun bakalım da görelim..
savaşta düşman üzerine "hurra" diye saldıran hristiyanın yaratıcısına neden "hurra" diye hitap etmediği isviçreli bilim insanları tarafından hala tartışılmaktadır.
not: tanrı cins isimdir bilginize. ayrıca allah'ın doksan dokuz isminin hiç birinde tanrı geçmemektedir. necip fazıl (üstad) son noktayı koyar. allah tanrının belasını versin.
askerlik yapan türklerin hepsinin müslüman olmayacağını bilen ordudur. allah demek sadece müslümanlara özgüdür. fakat tanrı daha evrensel kullanımı olan bir sözcüktür ve türkçedir.
bakalım tdk tanrı sözcüğü ile ilgili nasıl bir tanım getirmiş.
öz. a. din b. kâinatta var olan her şeyi yaratan, koruyan, tek ve yüce varlık, yaradan, allah, rab, ilah, mevla, halik, hüda, hu, oğan.
demek ki neymiş? tanrı demek ayıp değilmiş. hristiyan adama yahudi adama da allah dedirtmeyin.
Dini babaları göndermiş gibi milletin türbanının, namazının, içkisinin cetelesini tutarak Siniflandiran, "sen turbanlisin daha dindarsin, sen turbansizsin daha az müslümansın" diyerek, bir duble rakı içeni Müslüman saymayarak, sanki Allah'tan insanlarin dinini imanını sınırlandırın diye görev almış gibi davRanan, AraP sevicilerin bir bölücü söylemine daha maruz kalan ordudur.
Ulan kalplerdeki gönüllerdeki sevgi merhamet, insanlik olduktan sonra ister Ahmet de, ister Mehmet. Kalpte kin nefret olduktan sonra milyar kez Allah desen ne fayda. ŞekilCi Arap düşkünleri sizi.
Önceki türkler tanrı derdi, Türkçe bir kelime türkçe konuşmak isteyen Tanrı der bu kadar basit.inandığınız şeyi nasıl hissettiğiniz değil midir önemli olan isim ne fark eder ???
Ayrıca küçük bir bilgi Yunus Emresinden tut birçok şair yazar eserlerinde Tanrı demiştir imansız dinsiz mi oldu.