münafıktır o münafık. olur mu öyle şey hiç.sen inanıyorsan o'na istersen sen de istersen yar. sözcüklerin değişmöesi ile onun değişmeyeceğini bilerek gönlüyle seslenen kişidir.
şekle takılıp içeriği anlamayanların yanında bin kez yeğdir. (bkz: zahid) (bkz: rind)
müslüman olup...sadece kuranın arapça okunması gerektiğini bilen geri kalan hayatına bunu katarken anadilini kullanmak isteyen ve tanrı nın çoğul bir kelime olmayıp öz türkçede gök tanrısını yani tek bir varlığı simgelediğini bilen...arap değil Türk olan insandır...
globalleşen ve emperyalizmin din tuzağına düşmüş saftiriktir. bazı kelimeler vardır anlamı bellidir. neye ne diyeceğin bellidir. çiçeğe çiçek böceğe böcek gibi. mantık olarak aynı anlama gelmesine rağmen allah birdir ve cinsiyeti yokturgerçeğine ters düştüğünün farkında değildir. zira tanrıça diye bir kavram da vardır ve ecnebi memleketlerinde bu ilahe yani dişi tanrı anlamına gelmektedir.
hıristiyan alemi isa'nın allah'ın oğlu olduğuna inanırlar. yani tanrı'yı erkek ilah olarak sıfatlandırırlar. başka ilahları yoktur ama allah onlara göre meryem'in çocuğu isa'nın babasıdır ve erkektir doğal olarak. bunu da müslüman toplumlara gayet güzel empoze etmişler. yani tanrı diye bir şey yoktur. kaldı ki 99 sıfat yerine marjinallik ve kandırılmışlık peşinde koşarak başka bir sıfat kullanma merakı nedendir.
eğer niyet ise önemli olan;ha tanrı ,ha allah,ha doğa,ha tabiat, ha evrenin mimarı,ha yaratan de ! ne önemi var eger inanıyorsan zaten seni işitir, gerisi şekilciliktir,arap hayranlığıdır.
türkçe'nin hasını kullanan, örümcek kafalılara her şeyin gönülden olduğunu, şeklin pek bir önemi olmadağını vurgulayarak haddini bildiren alkışlanası varlıktır.
doğru'yu yapan insandır. herşeyi yaratan o'dur. allah bazı insanlar gibi sığ ve kıt değildir. o kime, ne amaçla seslendildiğini bilir. gönülden söylemeniz yeterlidir. sizi anlar. niyet önemlidir efendim. kendini o'nun yerine koyup tanrı diyen münafık'tır bik bik bik diyerek hüküm verenlere de inanmayın. nasıl istiyorsanız öyle yapın.
allah yerine tanrıyı kastediyordur.
çünkü allah; müslümanların tanrısıdır. tanrı dan ziyade tanrıya; merhamet, her şeyi yaratan, her şeyi bilen, gören, duyan gibi karakterler katılmıştır. böyle allah olmuştur.
tanrı ise geneldir. tanrı derken söylenene allah ta olabilir zeus yada hades bile olabilir.
edit: eksi oy vermek üzere olanlar mesaj atsın, desinler ki neden yanlış. yerse..
Mehmet Ali Ağca'nın eski nişanlısı Rabia Özden Kazan'ın gecen cumartesi bir gazetede verdiği röportajda allah ve tanrı söylemindeki farklılıgı vurgulamasıyla konu uzerınde yenıden dusunmeye sevk eden durum.
sahsın kendısı surada:http://www.ensonhaber.com...in-sevgilisi-evlendi.html *
inancı allah diyenden daha az olmayan insandır. allah kelimesinin etimolojik incelemesi :
arapça (bkz: al-ilah) bildiğin tanrı işte. demek ki bir kız için ilah be mübarek diyen insan cehennemde çatır çutur yanabilir.
(bkz: ulemaya soralım)
allah kelamı al-ilahtan geliyor diyip işin içinden çıkmak iyidir hoştur da, ahan yaptım oldu mantığından ötede değildir.
allah cenab-ı hakkın kendisi için tayin ettiği isimdir.
allaha tanrı denmesinin sakıncalı bulunmasının sebebi tdk eksenli olarak şudur;
tanrı;
1-Çok tanrıcılıkta var olduğuna inanılan insanüstü varlıklardan her biri, ilah.
2-Kâinatta var olan her şeyi yaratan, koruyan, tek ve yüce varlık, yaradan.
tanrı dediğiniz de akla herkül gelebiliyor iken, allah kelimesi kullanıldığın tek ve sonsuz olan varlık gelmektedir. dolayısıyla allahı diğerlerinden farklı görmek ve onun tek ve sonsuz olduğunu vurgulamak istiyorsanız allah kelamını kullanırsınız.
aksi halde bu ve benzeri konuşmaların insanlar arasında geçmesi gayet doğaldır;
+tanrı her şeyi 3 günde yarattı.
-6 değil miydi o?
+yok benim tanrım zeus, sen başkasını(!) kastediyosun.
-he tamam
tabi ki ona allah demenin yegane amacı bu tarz konuşmaları engellemek değil, onu diğerlerinden tamamen farklı ve tek kılmaktır,
yineliyorum, yeryüzünde tanrı olarak nitelendirdiğiniz 10larca varlık olabilir ama allah kelimesi tek bir varlığa işaret etmektedir.
saygı, yüceltme ve inanç ifadesi olarak allah yalnızca yüce yaratıcıyı işaret eder ve benim nazarımda daha uygundur.