nedense bu arapça allah yazısı sadece bu coğrafyanın denizinden çıkan palamutun gövdesinde yazıyor, nedense bu yakın coğrafyanın ağacının kovuğunda yazıyor ya da nedense bu coğrafyada bulnunan bal peteklerinde yazıyor! neden "god" yazan bir palamut ingiltere açıklarında tutulmuyor, ya da en azında -ben daha hiç restlamdım- üzerinde türkçe allah yazan bir yaprağa rastlanmıyor! neyse artık bunu yazanlar anlamıştır ne demek istediğimizi, demek ki bir daha ki şikeli işinize türkçe allah yazarsınız!
bu, kısacası insan aklı ile dalga geçmektir, ya kardeşim allah'ın ispatı için palamutun gövdesinde yazan arapça yazıya ihtiyacımız yok bizim, inanan kimseler olarak zaten biz onu tanıyoruz, o yüce yaratıcıyı da kendi emperyal düşüncelerinizi palamuta, ağaca işlemeyin!
efendim olay benzetme işinin daha kolay yapılmasından kaynaklanır. zira arapça allah yazısı kabaca yan yana 4 dikey çizgiden oluşur. ıvırın zıvırın üstünde latin harfleriyle "allah" yazısını görmek bu şekli görmekten çok daha kolaydır. tabi şimdi bana sen arapça allah yazısını nasıl topu topu 4 dikey çizgiye benzetirsin, yoksa hor mu görüyorsu? diyecekler çıkması muhtemeldir. onlara da şu linki veriyorum ve daha bir şey demiyorum.
not: efendim yazıdaki harekeleri ve şeddeyi görmemezlikten gelin, zira ben şimdiye kadar onun orasında bunun burasında cıktıgı iddia edilen arapça "allah" yazılarının hiçbirinde bunları görmedim. hee hareke şedde ne diyorsanız, küçük "w" yatay çizgi ve "9"a benzeyen işaretler olduğunu belirteyim.
zamaninda islami dergilerden birisi olarak ortaya cikan zafer dergisi vardi, bal petegi uzerine seker dokulerek yazdirilmis o kutsal lafzin uzerinden prim yapmaya calisarak ispat yoluna gitmekteydi, ayni derginin bir de neil armstrongun uzayda ezan duydugu konusunda bir vukuati da vardi. tabi bu derginin bu cabalari islama zarar mi verdi fayda mi sanirim bundan emin olamayacagiz ancak yaptiklarinin yanlisliklari da tartisilmaz bir gercek olarak akilda kalmisti.
bir de ilkokulda cok gulerdim elimizde Allah yaziyormus diye, guya sol elimizde al sag elimizde la varmis da h nerede diye sorardim da bulamazlardi. ne bilsinlerdi, arapca sayilari bilmis olsalardi sol elimizde 18, sag elimizde 81 yazdigini ve bunun toplaminin allahin isimleri olan 99 isme tekabul ettiklerini bilirlerdi.
geçenlerde tv de izlediğim bir haber üzerine artık yeter "allah ismi sadece arapça mı yazılıyor? neden latince harfler kullanılmıyor?" diye isyan ettiğim durumdur. yok "koyunun sırtındaki şekillerden", "bal peteğinden", "palamutun sırtından" hep bi şekillerden bahsediliyor. doğada hiç bir şey köşeli olmaz ve dolayısıyla insan olası her şekilden bu yazıyı çıkarabilme yeteneğine sahiptir. şimdi düşünülmesi gereken bizi bu şekilde etkileyenlerden ne zaman kurtulacağımızdır. eğer bu isim sadece arapça yazılacaksa bizde öyle kullanalım ve çıkanlara hayretle bakalım, yok dilimiz türkçe ve latin harflerini kullanıyorsak, orda burda çıkan şekillerin resimlerini cep telefonuyla çekip göz yaşlarına boğulmayalım.