bir kere burada da bir saçmalık var, müdahale etmeyeyim diyorum ama olmuyor. allah bir kere bir şeyin dışında olamaz. çünkü bu tanrıysa sonsuz olması lazım ki sonsuz bir şeyin dışı olmadığı için sonsuz şey onun dışında kalamaz. bu mantıksız bunu eleyelim.
kısaca hiçbir yerdedir. çünkü tanrının var olan tanımı zaten hiçlik üzerine. tanrı eğer sonsuzsa bir mekana sığmaz bu yüzden her yerde olurdu. tanrının ne olduğu sorusu da varlığını anlamak için önemlidir. aslında şu sorular sorulabilir. tanrı nedir? tanrıyı görmekten kasıt nedir? tanrı bir mekanda nasıl var olabilir? tanrıyı gören biri gördüğü şeyin tanrı olduğunu nasıl anlar? işte önemli olan bunlar. gerisi faso fiso. yoksa tanrı içimizde içimizde değip dolanırsınız ortada.
Allah kavramı onu görene,hissedene,düşünene göre değişir.
göz var der gönül yok
söz var der ölüm yok
yüz var der güz yok
kalp kör der akıl yok
var der yok yok
yar var der yanan yok
ne var ne yok...
kor oldum
kula sordum
yoklukta Cok
coklukta yok
gel kurtar viranı beni bende yak...
inanışa göre har canlının yaşam kaynağı Allah'tır. yani Allah bizi yarattığı için varız doğru mu?
her canlı için yaşamın(insan evladı bunu bozana kadar) nasıl bir düzen içinde ilerlediğini görmek, dünya üzerinde bizim hayatımızı devam ettirmemizi sağlayan her şeyin uyumunu düşünmek ve eğimi 1 derece farklı olsa dünyamız üzerindeki yaşamın yok olacağını düşündüren dengeyi anlayabilmek Allah'ın varlığını anlamamız için yeterlidir. bu da şu anlama gelir ki insan dünyadaki yaşama ve işleyişe baktığında, baktığı her şey'de Allah'ı görür. Allah her yerdedir.
inanan insanlar için tabi dediklerim. gözle görmediğine inanmayanları ayrı tutuyorum.
Yûnus, 3. Ayet: Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratan, sonra da "Arş'a kurulup" işleri yerli yerince düzene koyan Allah'tır. O'nun izni olmaksızın, hiç kimse şefaatçi olamaz. işte O, Rabbiniz Allah'tır. O hâlde O'na kulluk edin. Hâlâ düşünmüyor musunuz?