Ne degisir ki musluman olsun da onun dilinde anlami ne olursa olsun onemli degil. Ha god demissin ha kami demissin ha allah demissin ha tanri demissin . Bu kadar da onemsemecek bir konu degil
inancın gereklerini yerine getirmedikten sonra allah da bir tanrı da. gerçi inancın gereklerini yerine getirseniz de allah birdir ama o ayrı bir konudur.
Bizim kilisemizin duvarinda "allah sevgidir." YAziyor. Konusurken genelde tanri diiyoruz. Ama kastedilen sey ayni olduktan sonra ne dersen de yani.
Vayt caklit moka isteyebiliyorsun mesela, beyaz cikolatali mocha demiyorsun. Tanri dediginde dinden kovulacak misin? Ya da allah desek musluman mi oluyoruz?
allah arapça ilah kelimesinden geliyor.... yani tapınılacak olan... tanrı türkçe tengri sözünün bu günkü türkçemizdeki söyleniş biçimi... gazneli mahmut kitabı lügatı türkü yazan bir adam olmasına rağmen müslümanlığı kabul etmiş olması itibarıyla müslümanlığı kabul etmemiş ırkdaşı türkler için "nerede bir ulu ağaç nerede bir ulu dağ görseler tengri tengri tengri" derler kafirler diyor... bu ne perhiz bu ne lahana turşusu vaziyetleri .... türkmüsün arapmısın bi karar ver be herif....
Şunu unutmayın özel isim, seni beni onu ötekilerden ayırmak için. Mikail deriz Cebrailden ayırmak için, bana burak dersin ahmetten ayırmak için. Tanrıyı yaratıcıyı Allah'ı kimden ayırmak için ona ısrarla özel isim diyerek inat edeceğiz?
tanrı bence bi genelleme gibi. yani her dindeki yaratıcı tanrıdır.
hindistanda tanrı inektir. eski türklerde tanrı güneştir.
islam dinin de ise tanrı allahtır.
laik ve çağdaş bireyler ''tanrı'' demeli, yobazlar ise ''allah'' der. yemek duasında tanrı yerine ısrarla allah diyen yobaz er ve eratı bir kaç kez şiddetle cazalandırdığım olmuştur.
Tanrı kelimesi belli bir dine ait olmayan genel bir şeydir Allah ise islamiyet'teki Tanrı'nın adıdır. Ortadaki konuya göre bu kelimelerin seçilmesi gerekir.