Allah doğru olanıdır. Ve allah demek müslümanlara nasip olmuştur sadece . Allahın tanrı diye uydurduğu bir şey vardır. Tanrılar gibi Çoğulları vardır mesala... Allah gavurlara kendi adını dahi zikrettirmiyor .
yaratıcıyı temsilen anlam bakımından bir fark olmayıp kültürel yönden kullanımı değişebilen sözcüklerdir. islami açıdan bakınca allah deyince müslüman olunmadığı gibi tanrı deyince de gayrimüslüm olunmaz. ancak genel olarak allah kullanılır.
tanrı : inanılacak tapılacak nesnenin şahsi kişinin va kişidir , bana kalırsa gereksiz kelimedir bazı şarkılarda cümle tamamlayıcı olarak iyi iş yapar o kadar , mesela sucuk tanrısı , gibi gibi gibi
allah : benim inancıma göre her şeyi yaradan ilahtır , asıl kullanılması gerekendir , mesela sucuk allahı oldumu? olmadı ama sucukların allahı oldumu oldu. çok güzel oldu çünkü sucukların en'ine bile allahı denir .
- bilmiyorum belki saçmalamış olabilirim benim fikrim.
ikiside aynı şeydir. tanrı türkçe kelimedir tek farkı bu.
askerde bunu bilmeyen sığırlar yüzünden yemek dualarında hep mevzu çıkardı. istikamet yediğimizi bilirim. tanrı diyince dinden çıktığını zannediyordu beynini siktimin beyinsizleri.
Tanrı kavramının, Tek Tanrılı (monoteist) ve Çok Tanrılı (politeist) dinlerdeki farkını ayırt etmek için “Dinbilimi” önceleri, Monoteizm dinlerindeki tek Tanrı’yı ifade etmek için “Tanrı” ifadesini; farklı Tanrı’ları olan Politeizm dinlerindeki Tanrı kavramı için “Gottheit” (tanrısal varlık) ifadesini kullanmıştır. Anlamı kolaylaştırmak amacıyla Avrupa’da yaygınlaşan bu sözcüğün kullanımı, hala tartışma konusudur. Felsefede Tanrı kavramı; “ilk neden”, “ebedi ilke” ya da “insanlığın, yaşamın ve doğanın tamamının en yüce aşaması” olarak ifade edilir ve çoğunlukla ilâh veya mutlak olan şeklinde tanımlanır.
bu bizim müslümanlar: rab der, hak der, allah der ama tanrı diyene kızar. neden? lan sanki hak, rab ne? yok, mutlaka türkçe dışında bir dilde olacak hitap, yoksa yandın! neticede allah da paganik arap tanrısı el-ilah'tan gelir. havan kime?