allah kelimesinin cahiliye devrinde var olması

entry7 galeri0
    1.
  1. allah kelimesi, islamiyet ile birlikte ortaya çıkan bir kelime olmayıp cahiliye devrinde de vardı ve insanlar, taptıkları şeye allah diyorlardı.
    0 ...
  2. 2.
  3. gökten bir anda din indiğini sanmak saçma. din oranın zaten şekillenmiş kültürüdür. yeni akımlar geliştirilebilir ancak bu da diğerini örnek alarak ve değiştirerek yapılır.
    0 ...
  4. 3.
  5. cahiliye devrindeki insanlar da allah'a inanıyorlardı. onların sıkıntısı kendi yaptıkları putları Allah'a ortak koşmak yada Allah'ın yardımcısı olarak görmeleridir.
    1 ...
  6. 4.
  7. 5.
  8. kelime vardı belki, ama altını dolduracak kavram henüz şekillenmemişti. allah'ı icat eden müslümanlardır.
    (bkz: muhammed in babası meselesi)
    0 ...
  9. 6.
  10. islamiyet 1400 yıl önce indirilmedi dunyaya. Ayrıca hz muhammed'in babasının adı da abdullah'dır. Puta konulan ad falan bunlarla ilgisi yok.
    0 ...
  11. 7.
  12. ilah kelimesinin cahiliye devri arapları ay tanrısı için kullanıyorlardı. tartışılmak istenen konu ne allahın niye başka isim kullanmadığı mı peki bu neyi değiştirir ki. bence bu allahın aslında egoist olmadığını gösterir. allah kelimesine gelince allah boş bir kelime değildir. al= başı olmayan lah= sonu olmayan anlamına gelmektedir. yani ben allah olsaydım bende bu kelimeyi şeçerim ayrıca allah isminin şöyle bir özelliği vardır. arapçadaki allah yazızını aklınıza getirin
    elif, lam, lam ve hu harflerinden oluşur. allah isminden elifi çıkarında lillah olur ve bu kelime yine allah anlamındadır. lamın tekini çıkarırsanız lah olur buda allah anlamına gelir. diğer lamı da çıkarınca geriye hu kalır. hu tek başına o anlamına gelir ve o kelimesi allahı işaret eder. kısacası allah işini biliyor paşam zaten onun gibi bir yaratıcıya zeus gibi isimler gitmez.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük