allah kainatı yarattıysa daha önce nerde yaşardı

entry18 galeri1
    18.
  1. dindar arkadaşlar kabul etmeseler de son derece mantıklı bir sorudur. allahın zamandan ve mekandan münezzeh olduğunu iddia etmekle öyle olunmuyor maalesef. bir eylem ve varlık var ise orada zaman da mekanda vardır. aksi mümkün değildir. örnek vermek gerekirse dindar arkaşların çok sevdiği big bang teorisi de zaten tam bu nokta da tıkanır yani big bang teorisi de evrenin nasıl oluştuğunu tam açıklayamaz eksiktir. allah ol deyince olduğunu iddia etmekte bunu söylemesi için belli bir zaman ve mekan dilimi gerekmektedir. öbür taraftan evreni altı günde yada aşama da yarattığını da iddia etmekte işte bunlar hep birer zaman ve mekan gerektiren konular.
    0 ...
  2. 17.
  3. ilk o nasıl yaratıldı? Sorusuna cevap bulursak bütün sorularımız cevap bulur zaten.
    2 ...
  4. 16.
  5. yer ve zamandan münezzeh bir varlıktan bahsediyoruz. mesela insanlar bilgisayar icat etmişlerdir ve yazılım aracılığıyla bilgisayara komutlar girmişlerdir. ancak bilgisayarın veya yazılımın içinde yaşamazlar. öyle düşün.
    1 ...
  6. 15.
  7. 14.
  8. noktaya doğruyu, doğruya kareyi, kareye küpü anlatamazsın. ancak tersi mümkün, küp kendini oluşturan kareleri anlayabilir, kareler doğruları, doğrular noktaları. dolayısıyla, aklının alamayacağı idrak etme yetinin olmadığı şeyleri pek sorma ki, devreler yanmasın.
    0 ...
  9. 13.
  10. 12.
  11. 11.
  12. Kainati yaratip içine yerleştiğini söylediği bir yer varda biz mi kacirdik?

    Olm bi insan ya allaha inanıyorum der yada inanmiyorum der, neyin pesindesiniz AMK. Ateistler bi yandan caner taslaman kafası diğer yandan saçma sapan bir tartismadir aldi basini gidiyor.

    Geçenlerde de tanrinin olduğunu kanitlarim diyen biri mesaj çekiyordu bana, matematikten fizikten bahsediyordu. Enteresan bi kafa.
    2 ...
  13. 10.
  14. "Ehl-i sünnete göre, Allah zaman ve mekândan münezzehtir. Bir hadis-i şerifte meal olarak: “Allah vardı ve onunla birlikte hiçbir şey yoktu.” (Buhârî, Megâzî, 67, 74, Bed'u'l-Halk 1, Tevhid 22) ifadesine yer verilmiştir. “hiçbir şey” sözcüğünde diğer varlıklar gibi, zaman ve mekân da dahildir. Zaman ve mekân yokken, Allah vardı."... O'nun benzeri hiçbir şey yoktur. O işitendir, görendir."(Şura, 42/11) mealindeki ayette de bu gerçeğe işaret vardır. Çünkü, mekânda yer almak demek, başka varlıklara benzemek anlamına gelir. Allah’ın bir adı Samed’dir; Samed, her şeyin kendisine muhtaç olduğu, kendisinin ise hiçbir şeye muhtaç olmadığı anlamına gelir ve onun hiçbir denginin olmadığını gösterir. Eğer Allah mekâna muhtaç ise o takdirde Samed olmaz. Ve o takdirde bir madde olan mekân da ezeli olur. Bu ise, ihlas Suresinin sırrına aykırıdır ve materyalist bir düşüncedir."

    Kaynak: Sorularla islamiyet

    Biraz ilim öğrenirseniz, bu tür soruların cevabını rahatlıkla alırsınız.
    3 ...
  15. 9.
  16. resmi cizen resmin icinde değildir. sanirim bu soz sorunun cevabını verir.
    4 ...
  17. 8.
  18. mantıken ege'de bir sahil kasabasında yaşıyor olması gerekir.
    2 ...
  19. 7.
  20. 6.
  21. tanrı tasavvuru sabit olmadığı için bu soruya günümüzdeki tanrı tasavvuruna göre cevaplamak gerekir. günümüzde mekanı aşkın bir tanrı tasavvuru görmekteyiz. oysa islam tarihi içerisinde göktedir, her yerdedir, mekanı aşkındır gibi tartışmalar olmuştur.
    1 ...
  22. 5.
  23. hayır efendim soru saçma değildir. yokun içinde bir şey var olamaz çünkü yok, yoktur. eğer tanrı var ise o halde tanrı kendi içindedir. o halde evren de tanrı içindedir.

    tanrı evrendire kadar gider bu. ( nasıl panteist oldum)
    2 ...
  24. 4.
  25. Eksik bir sorudur. Bu soruyu soran kişinin önce 'Allah'ın kainatın neresinde yaşadığını' söylemesi gerekiyor. Çünkü soruyu öyle bir sormuş ki allah kainatta bulunur dayatması yapmış. Belki bizim bildiğimiz kainat içerisinde değil??
    3 ...
  26. 3.
  27. beyin yakan sorudur ama cevap verecek beyin nerede.
    0 ...
  28. 2.
  29. Senin beyninle aynı yerde olduğu aşikar.
    2 ...
  30. 1.
  31. beyin yakan bir soru. hiçbir şey yokken allah kainatı yarattı. hiçbir şey yokken allah nerdeydi.
    8 ...
© 2025 uludağ sözlük