zeus çok çapkındır, hera gibi bir ilahe ile evli olmasına rağmen nerde bir güzel görse onunla birlikte olur, ama allah'ın böyle aktivitelerini görmedik, okumadık henüz.
banko zeus.
böyle saçma bir kafirliğe yorum yapıp da komik duruma düşmek istemezdim ama yazan gavurun bilmediği bir şeyi düzeltmek istedim. allah erkek değildir. allahın cinsiyeti yoktur.
o mekandan, zamandan ve insanlara özgü her şeyden münezzehtir.
zeus- yunan mitolojisindeki tanrılardan, hatta 3 büyük tanrıdan birisi. poseidon, hades, zeus.
Allah*- eşi ve benzeri olmayandır. vacib-ul vücuddur. ihlas suresinde de bellidir. "lem yelid ve lem yuled" doğrulmamış ve doğurmamıştır.. tektir. zamandan ve mekandan münezzehtir. bir heykeli veya onu temsil eden bir yapı yoktur. sapkınlığa düşmüş insanoğlunu gönderdiği peygamberleri ile uyarmış, doğru yola gitmelerini istemiştir. kadir-i mutlaktır. her şeye gücü yeter. *cinsiyet türünde dünyevi ve insani nitelik sınıflandırmaları, bizim gibi sınırlı akla sahip olanlar için mümkün değildir. şüphesiz ki esmaül hüsna gibi müstesna isimleri, "Allah"ism-i celilinde toplamıştır.
Allah baba, denilen şey ise tamamı ile batı kültürünün bize bir yansıması olup, baba-oğul-kutsal ruh üçlemesi ile kendisini belli etmiştir.
ahirette göte girecek entrylerden olup ikisininde bir ölümlüden çocuklarının varolduğu sanılır. zeusun ki herkül, tanrı'nın ki isa'dır.
gerçi bu fark değil ortak nokta oldu ama.
Şimdi, ateist takımın temel argümanlarından biri şudur sevgili dostlar, " dünya da binlerce din var. ya senin değilde öteki adamın inandığı tanrı gerçekse?" evet gerçekten güzel bir soru. açıklamaya geçelim. çok basit bir yöntemle, eleme usulü ile gidelim.
bir tanrının var olabilmesi için insanlarla irtibat kurması ve iletişime geçmesi gerekir. misalen yunan tanrılarını ele alalım. yunan tanrıları uydurmadır. çünkü öyle tanrılar mevcut değildir. eğer zeus gerçek olsaydı insanlara haber verir "gençler sizi ben yarattım, ayık olun" derdi. aradan geçen binlerce yıla karşın apollo veya hades yahut başka herhangi bir uydurma tanrıdan ses seda çıkmamıştır. bu şekilde bir mantıkla düşündüğümüz zaman elimizde 4 tane din kalır. bunlar; islam, hristiyanlık, musevilik ve hinduizmdir. bu dinlerde yaratıcı, insanlarla iletişim kurmuştur. ayrıca bu dinler dünyanın kalabalık inananlarına sahip dinlerdir.
yani sebr ve taksim usulü ile düşünüp uydurma tanrıları bir kenara itersek geriye sadece 4 tane din kalır. demek ki neymiş dünyada binlerce değil elle tutulur 4 tane din varmış.