Eder.Kalbiniz temizse eder.Ne zaman çıkmaza girsem doğruyu bulmak için dua ettiysem allah önüme getirdi.Ama dua ederken niyet de önemli.Niyetinize göre karşılık bulursunuz.
duayla bu işler hallolsaydı öncelikle o kadar hasta şifa bulurdu diyorum ben.
fakat lise zamanlarımda birkaç kez namaz kılıp dua etmiştim etkili olduğunu gördüm.
yav arkadaş var mı öyle beleş iş.
her şeyi istiyim. ağşama kadar yatayım.
etmez tabi. beleşcilik çünkü.
ha etmeyelim mi dua. edelim tabi. dua motivasyondur, rahatlamadır. motivasyon da bazı başarıları getirebilir.
bu yazdıklarım çok ahım şahım şeyler değil. yaşlı amca ve teyzeler dışında dua edeyim her işim olsun diye bekleyen yok.
bak bu arada aklıma ne geldi. geçen kapı çaldı. açmadan kim o dedim. yourt lazım mı amca dedi. lan daha yüzümü görmedin ne amcası. y..ak kafalı.
Öyle bir şey var mı bakmak gerek. Varsa, işe yarıyor mu görmek gerek. Hani bir söz var ya ; " çocukların çığlıklarına cevap vermeyen Tanrı senin sikimsonik isteklerini mi yerine getirecek?".
not1: doğuştan engelliler, çocuklar nasıl bir sınava tâbî tutuluyor?
not2: herkes neden aynı sınava tabi değil? Ve pek çok kişi bu sınav teorisine göre sınavı kaybedeceği bilindiği halde neden sınava alınıyor; temel amaç zaten zayıf not vermek mi? Veya "seni sınava aldık" bahanesinin arkasına sığınmak mı?
1400 yıldır cevap bekleyen pek çok soru var. Verilmiş gibi yapılan cevapların geçersizliği ortada.
Allahı tövbe haşa alaaddinin sihirli lambasındaki cin karakteri zanneden yazar beyanı.
Allah'tan her istediğin şeyin senin için doğru olduğuna garanti veremezsin. Bazen olmadığına şükredersin. Ya da olacaksa da zamanı tam şuan olmayabilir. Allah için zaman kavramı yoktur.
Senin duanı anında kabul etmek zorunda değil. Belki daha iyisini verecektir de şuan istediğini vermiyordur. Bilemezsin.
çünkü bir fakir için dua ederken ; allah versin diyorlar. oysa ki " allah'ım ver " demek lazım. sen kimsin ki " allah versin " diye işi bir başkasına havale ediyorsun. benzeri örnekler de böyle.
mesela ; " allah rahmet eylesin " demek. burada da direkt olarak " allah'ım rahmet et " denilecek.
aklıma rahmetli anneannemin, "dua edebilmek bile bir nimettir, duam kabul olmuyor diye üzülme" sözünü getirmiş başlıktır. aslında bende öyle düşünürüm. duayı sırf kabul edilmesi gereken ve ihtiyaç dilekçesi olarak görmek ne kadar doğru bilmiyorum. her duamız kabul olsun isteriz. çünkü dua ederken kötü bir dua etmeyiz. ve bence onun için de çok zor durumda olmadıkça beddua etmeyin derler. yani dua ile beddua tam zıt şeyler işte ama, iyi düşünün ki iyi olsun demenin tezahürü gibi bir şey dua etmek biraz da.
Benim dualarımı hep kabul etti cok şükür. Bir de dua ederken benim icin hayırlaysa diye istemek lazım . Bazen bizim istediklerimiz bize hayır getirmeyebilir.
Allah dediğiniz olgunun tanrı olduğunu var sayarak söylüyorum, tanrı evrendir evren düşünüp karar veremez, evrende bir enerji potansiyeli vardır, dua dilektir, dileklerinizi ne kadar çok enerjiye dönüştürürseniz o kadar çabuk geri dönüş alırsınız, ne kadar yoğun enerji gönderirseniz o kadar dönüş alırsınız, aksi durumda işe yaramaz.