"allah'a tanrı dedi diye mi aşık olmuş, yoksa aşık olmuş o sırada da eleman tesadüfen allah a tanrı mı diyormuş?" gibi akla gereksiz bir soru getiren hede. hepimiz işsisiz.
türk milliyetçisi bir kızdır. zira tanrı allah'ın türkçesidir. şakirtlere bu durum fazlasıyla batar.
farsça mevlâ demek günah değildir. hüdâ demek de günah değildir, ama türkçe tanrı(tengri) deyince günah olur! bak sen şu işe!
ayrıca ahmed yesevi hazretleri de tüm hikmetlerinde(şiirlerinde) allah demez, tengri der. tanrı kelimesi de tengri den gelir. ama siz ahmed yesevi'den daha müslümansınız tabi. ondan daha iyi bilirsiniz.
ne diyeyim, tanrı akıl fikir versin.
dogmatik bilgilerle tıka basa dolmamış olan kadındır.
türkler bütün inanç sistemlerinde inandıkları yaratıcıya tengri derler. m.ö 5000* yılından 751* yılına kadar türkler bu hitap şeklini kullanmışlardır. islamiyein kabuluyle arapçadan etkilenmeler yaşanmıştır. ondan sonra allah kavramı türkçeye yerleşmiştir.
yani; allah müslümanların yaratıcı olarak kabul ettiğidir. günümüzde tanrı olarak gelişen tengri kelimesi ise türkçede (genel anlamda) yaratıcı demektir. yani güzel türkçemize göre tanrı kelimesi allah kelimesini kapsar.
allah da yaratan olarak kabul ediliyorsa o da tanrıdır. ha allah yaratan olarak kabul edilmiyorsa bilemem.
xuda ve mevla allah kelimesinin direk anlamı olmadığından alimler tarafından yasaklanmamıştır, çünkü anlamları ilah anlamındadır. Allah ise ilahın özel ismidir. tanrı ise direk allah c.c manasında kullanıldığından uygun görülmemiştir. çünkü rumlar da ve hristiyanlarda tanrı der.
Allah Tanrı' nın belasını versin sözünü akıllara getiren kızdır.Lakin böyle birşeyin akla gelmesi konuya alakasızdır konuyla alakası olması için Tanrı sözcüğünün zaten Eski Türkçe bir kelime oldugunu belirttikten sonra, kızın erkeğe, Allah' a Tanrı dedi diye asık olması caizdir denilesi olay.
sözlükte Ne çok milliyetçi ve dil bilimci varmış dediğim başlık. şimdi alın size örnek: adamın adı ahmet. biz ona aynı kökten geliyor, anlamı benzer diye mehmet desek olur mu? olmaz. o halde neden allah'a tanrı diyelim. denilmesi günahtır demiyorum. ama ortada bir isim varsa onu kullanmak daha iyi değil midir?