Müslüman olupta kötülük yapan insanlar gibi olabilecek bir kişidir. doğruyu yanlışı bilen bir inanç uğruna korka korka yapmayıp sadece böyle olması gerektiği için yapan insandır. inancı kendi tercihidir.
Allah'a inanmaması kötülük yapacağı anlamına gelmez.
Zaten dinde olan şeyler, dünyada rahat yaşamaya sebep olan şeylerdir.
inanmayan ama mantıklı olan bir insan da neyin iyi neyin kötü olduğunu kavrayabilir. Din sadece bu durumu kolaylaştırır.
toplum var değil mi, yaşadığımız kentler? toplum ve kentler insanı kendine benzetir. binlerce yıllık, nesilden nesile taşınan gelenekler, insan tutum ve davranışları var, sınırların ötesinde birbirine benzeyen çoğu zaman. hiçbiri olmasın, anne var baba var, çocuklarını kendilerine benzeten.
klasik olacak ama doğru olmadığı anlamına gelmez, ateist: dinsiz değil, sadece allahsız olandır.*
dini yoksa; iyi neden iyidir ya da kötü neden kötü? seçimlerimiz neye göre değer kazanır? tercihlerimizi, onların sonuçlarını iyi ya da kötü yapan nedir? bu noktada din kelimesinin etimolojik durumuna bakmak gerekebilir. din nedir?
iyiliği sırf allaha inandığı için yapan insan artıklarını götünden çıkaracak ateisttir...allah korkusuyla iyilik yapmak , iyi insan olmak maharet değildir. zaten iyi insan olup yanında dini inancı olan insanlar bal kaymaktır içime sokarım onları. ama başlığı açan dallama gibi net şekilde cennet için iyi insan taklidi yapanlara yarrağam girsin.
herkese verilen iki yoldan birini seçmiş olandır. iyilik ve kötülüğün tohumları insanın içinde gömülmüştür ve insan bunları kendi istek ve arzuları doğrultusunda büyütür ve besler. yani kişi iyi mi kötü mü olacağını kendi belirler, yolunu kendi çizer. Tüm inananlar melaike de biz mi görmedik?
en büyük kötülüğü kendisine yaptığının farkına geç de olsa varabilecek kul dur.
son tren de kalkınca son istasyondan "ben ne yaptım böyle,keşke toprak olsaydım" derken de hayal edilebilir.
(bkz: göte giren şemsiye açılmaz)
Ahlaki kurallari olan ateisttir.
Bu kurallari sanki kendi olusturuyormuscasina davranan, bu baslik sebebi ile ''dinciler gibi'' sozlerle cumleye baslayip inananlara bok atmayacak kadar ahlaki yrtileri gelismis ateistler elbet vardir.
Ama uludag sozluge en kalitesiz ve en ahlaksiz olanlari dadanmis anlasilan, bakssniza aninda muslumanlara bok atacak payi cikarmislar kendilerine. Dinci edebiyati falan.
Aptallar iste, simdi sorsan bunlara hepsi ahlaklidir hesapta, ahlaki yetileri bu kadar sig.
Dinci siksin gotlerini daha ne diyeyim. Bundan anlarlar ancak.