alkol

entry685 galeri50 video5
    76.
  1. antidiuretik hormon'u etkileyerek su feedbackinin tam yapılamamasına sebep olur. bu yüzden de içtiğimiz hemen hemen tüm su aynen tuvalete iade edilir. bu yüzdendir ki alkollü bir gecenin ardından uyandığımızda ağzımızda kuruluk hissi olur ve çok fazla su içme ihtiyacı hissederiz.
    0 ...
  2. 77.
  3. alkol; 'katlanılabilir dünya' efekti..
    bir kaç küçük sarhoşluk rengi. belki anlık saçmalamaların ortasında hayatın tüm anlamsızlığının farkında olmamak için atılmış en güzel adım. bir nevi uyuşarak zamanı geçirme çabası. hem kendini bulup hem de bulduğundan uzaklaşmak için ideal araç.. dünyayı daha 'katlanılabilir' bir hale getirmeye yarayan şey..
    4 ...
  4. 78.
  5. eski sevgilimi biraz olsun unutturabilen tek şey...yeni sevgilim.
    0 ...
  6. 79.
  7. geçici zevkler için bunca normal şey varken , hayata bakış açısını değiştirip daha memnun yaşamak varken ; hiç de beklenen zevki vermemesine rağmen içilen şey.

    (bkz: zararlı alışkanlıklar)
    (bkz: haram)

    ayrıca kısaca alkol için;
    (bkz: bir boka yaramayan efsane)
    1 ...
  8. 80.
  9. ''Alkolün tarihi neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir. insanlığın yerleşik hayata geçmesiyle alkol üretimi de başlamıştır. ilk bira bundan 8 bin yıl önce Mezopotamyalıların arpayı ekmek yapmak için ilk ıslah etmesiyle yapılmıştır. Sümerlerin 6 bin yıl önce Godin Tepelerinde (Batı iran ve Anadolu) bira ve şarap içtiği bilinmektedir. Daha sonra fermente edilmiş meyve, tahıl ve baldan alkol ederek alkolü, iyice hayatına sokmuştur insanoğlu. Alkol kimi zaman kutsal sayılıp, dini törenlerde kullanılmış, kimi zaman eğlencenin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Alkolün icat edilmesiyle birlikte, alkol alışkanlığı da ortaya çıkmıştır. Alkol alışkanlığının bir hastalık olarak kabul edilmesi eski çağlara dayanmaktadır. Roma filozofu Seneca, alkolizmi bir akıl hastalığı olarak tanımlamıştır. Alkolizm terimi, ilk defa isveçli hekim Magnus Huss tarafından, 'Alcoholismus Chronicus'(1849) isimli makalede kullanılmıştır. Bu makalenin ardından, kronik alkolizm tıbbi bir terim haline gelmiş ve bir hastalık olarak kabul edilmeye başlanmıştır. Günümüzde alkolizm tedavi edilmektedir.
    Alkol ve uyuşturucu kullanımına bağlı problemlerin genellikle modern hayatın getirdiği değişikliklere ve strese bağlı olduğu düşüncesi oldukça yaygındır. Geleneksel toplumdan modern toplum yapısına geçişin, aile yapısının zayıflayışının, şehir hayatinin sosyoekonomik baskısının bunda etkili olduğu üstünde durulur.''

    kaynak: http://www.alkol.gen.tr
    1 ...
  10. 81.
  11. "az yedim, çok içtim. hala içiyorum. içki ayırmadım. alkolü kendime yakıştırdım."
    * *
    0 ...
  12. 82.
  13. 83.
  14. efes pilsen'in sponsorluğuna gelene kadar, anadolu holding'deki tuhaf isimlere bakmak yeter de artar. zaten ben efes'ten nefret ederim, o ayrı mesele. boktan bir birayı yıllar süren bir pazarlama stratejisiyle insanlara iyi bira diye yutturmak.. iyi biracı tekel birasını arar bulur içer.

    neyse, gelelim şu bağımlılık sorununa. işin fizyolojik boyutuna bakmak gerekirse, alkol, "tam bağımlılık yaratan" maddeler arasında sayılmıyor. işin ilginci, tütün de öyle. peki ne sayılır o zaman? esrar mı? hayır. eh, söyleyeyim bari: şeker! valla, bildiğiniz şeker. özellikle insan metabolizmasına tamamen aykırı pancar şekeri. 17. yüzyıla kadar üretilmeyen bir şeker yani.

    neyse, sanırım bu bağımlılığı kırmak gibi bir iddia fazla iddialı olur biz yirmi birinci yüzyıl tüketicileri için, o zaman biz alkole dönelim. hak vermiyorum desem yalan olur zararları konusunda söylenenlere. ancak tabii bu anti-alkol sohbetinde de dikkatli olmak, püritenliğe kaçmamak gerek. bunun nasıl yapılacağı ise yine bireysel bir tercihtir sonuçta.
    1 ...
  15. 84.
  16. alkol yer ve zamanına göre hemcinsim ve yine yer ve zamanına göre karşı cinsim için mutlaka kullanılması gereken maddedir. gerisi bireyin beynine kalmıştır. insanlar zayıf noktalarını fark ettikçe güçlenir.
    alkolün bunun için yeterli zayıflığı geçerli zamanda göstermesi güzeldir, ama abartıp bunu yaşam tarzı yapmamalı.

    peki sadece eğlencede veya dertlendiğinde mi içilir?
    hayır
    alkolün her zamana hitap edebilecek bir içkisi vardır
    önemli olan tam vaktinde içmek ya da içmeyivermektir. canımın istediği sıklıkta...
    içme eylemini yaşadığım olaylara göre ayarlamaktansa hiç içmemek seçimimdir.
    mühim olan o an içiyorsam ondan keyif alabilmektir.
    genel olarak yaptığım şeyden keyif almaya oynarım...
    akşam yemeği üstüne güzel bir sevişmenin ardında kırmızı martini...
    ya da
    yalnız geçen bir gecenin bitmeyen sabahı bukesi damarlarıma işleyen bir şarap...
    ya da umutlarımla güneşin doğuşunu bekleyen bir kadeh rakı benimle balkonda... kavun ve peynir kırıntıları annemin muhabbeti eşliğinde.
    3 ...
  17. 85.
  18. fazla alınınca adamı bozan sarhoşluk verip beyni bulandıran sıvı.

    (bkz: nasıl içiyorsunuz şu acı acı şeyi)
    0 ...
  19. 86.
  20. içinizdeki x'i serbest bırakan kimyasal. beyin kimyanızı manuple ediyor.

    p.s.: x'i herkes farklı buluyor dolayısı ile hepsi yanlış.
    1 ...
  21. 86.
  22. sosyal içicilik yapıldığında pek zararlı olmayan kafa güzelleştirici meret.
    1 ...
  23. 87.
  24. gerçekleri görme edevatı. netekim yarın unutuyorsunuz orası kötü. olsun bir an bile gerçekleri görse yetiyor insana.
    0 ...
  25. 88.
  26. içinizdeki korkuyu öldüren, cesareti tavan yaptıran,hormonları çalıştıran hede...
    0 ...
  27. 89.
  28. 90.
  29. zararlı mararlı, zaman zaman ihtiyaç duyulan zıkkım.
    0 ...
  30. 91.
  31. Fazla alınması sonucu hareketlerin kontrol altına alınamamasına dahi yol açan içecek.Beyin hücrelerinde yok olmaya,karaciğerde yağlanmaya neden olur.Kansere ve hatta aşırı derece alınması sonucu kandaki alkol miktarı artmasıyla ölüme kadar götürür.Bir çok insanın dert,tasa ve benzeri durumlardan kaçmak istemesiyle baş vurduğu yöntem.Düşünerek ölmektense;unutarak yaşamayı tercih ederim felsefesini benimseyenlerin vazgeçilmezi alkol.
    1 ...
  32. 92.
  33. beyin hücrelerini öldürerek, öğrenmeyi zorlaştırır, hafızaya zarar verir.
    2 ...
  34. 93.
  35. alevli masa elde etmek için kullanılır. katıksız saf halini masanın üzerine döküp çakmakla tutuşturabilirsiniz. eğlencesine.
    kulaktan dolma bilgi;
    (basınız: uçuğa)
    3 ...
  36. 94.
  37. yeni rakı,mercan,fasıl,vodka ve cin
    0 ...
  38. 95.
  39. trafik kazası, cinayet ve tecavüz olaylarının büyük çoğunluğuna neden olan içki türü. yasaklanmasına karşı olmak ile birlikte, bir tür özgürlük simgesi olarak gösterilmesini ilginç buluyorum. bu alkol yüzünden kaç kişinin hayatının mahvolduğu düşünüldüğünde, dinlere bu kadar saldıran insanların alkole bu kadar sahip çıkması düşündürücüdür.
    3 ...
  40. 96.
  41. insan vucudu ile uyumsuz bir maddedir. karaciger alkolu vucuda uygun hale getirmek icin o kadar cok calisir ki önce buyur ama zamanla cok calismaktan yorulup ölen hucrelerle kuculmeye baslar ve gorevini yapamaz hale gelir.
    (bkz: siroz)
    2 ...
  42. 97.
  43. hayatın anlamı.

    hayatınızdaki şerefsiz pislik ibneleri unutmanız için yaratılmış kutsal sıvı.
    0 ...
  44. 98.
  45. benim şahsen kullanmadığım ama bir çok kişinin bunu bir zevk, ihtiyaç haline getirip sanki ilaç saati gelmiş gibi aldığı, çok alındığında kişide cesareti, cıft hatta üç kişi görmeyi, düzgün yürüyememe, konuşamama gibi bazı değişik durumları ortaya çıkaran daha sonrada kişinin bu durumda yaptıklarının hiç birini hatırlamamasını sağlayan sıvı.
    1 ...
  46. 99.
  47. Alkolsüz hayat, açık unutulmuş bir tuvalet ampülüdür.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük