alisveristen sonra fis almamak

    1.
  1. resmen vergi kaçıran kurumun suçuna iştirak etmektir. bu yüzden fiş almamakta vergi kaçırma suçuna dahil edilmelidir.
    2 ...
  2. 9.
  3. bazılarına göre fiş alırsak esnaf batarmış. bazı arkadaşların da bahsettiği gibi esnaf o vergiyi kendisi ödemiyor, bize yansıtıyor. yani vergiyi ödeyen nihai tüketicidir. sonuçta fiş almamak, esnafa extra bir para kazandırır, o da devlete ödemesi gereken vergidir. hala anlamayan?

    öte yandan sosyal sorumluluğun yerleşmesi ve devlet üzerinde baskı kurarak çok büyük firmalarında vergilerini tam ödemesini istiyorsak, önce buradan başlamalıyız.

    adam yaptığı alışverişlerinin hiçbirinden fiş almıyor, uzan'ın yimpaş'ın vergisinin hesabını soruyor. sen fişini al önce kardeşim, sıra onlara da gelir.
    1 ...
  4. 12.
  5. benim aslında devlete 29.90*10000000 tl borcum olduğunu öğrendiğim olaydır.
    0 ...
  6. 10.
  7. türk insanının fiş almazsam indirim yaparmısın dediği olaydır.
    0 ...
  8. 11.
  9. nasıl olsa atacağı birşeyi yanına yük etmek istememektir.
    0 ...
  10. 13.
  11. devlete yapılan en büyük kazıklardan olupiş yeri sahibinin yararına olduğundan şu anki durumda bakıldığı zaman doğru harakettir.zira durum ortada söylenecek pek bişey yok.
    0 ...
  12. 7.
  13. halk gözünde paranın dibine vurmuş olan ama aslında batmakla batmamak arasında gidip gelen esnafın sırtına yük olan durumdur. zira alınan fiş devlete vergi olarak gelmektedir. devlette bu parayı küçük esnaftan zorla almaktadır. bu durumdan bunalan esnafta bunu vatandaşa yansıtmaktadır. nasıl mı? hizmet olarak.
    tabi esnafın haklı olarak şunu düşünme hakkı var;
    devlet vergiyi yılda trilyonlarca lirayı kendisine sokan firma/şirketlerden alamazken geçim savaşı veren esnaftan alması reva mı?
    cevap veriyorum: değil!
    vergi tahsilindeki bu adaletsizlik kesinlikle esnafın ayakta durmasını zorlamaktadır.bir yimpaş bir uzan milyon dolar kaşırırken ve aha tahsil edilememişken esnafın iki bin ytllik vergi tahsilatında ki acımasızlığı ne kadar adalettir tartışılır.
    0 ...
  14. 5.
  15. alınan her mal/hizmet faturası/fişi üzerinde yazan kadar tutarın satıcının cebine indirilmesidir. olayı anlamak için her fiş alındıgında üzerinde gözüken kdv kadar " ohh! fiş alarak bu satıcının devletimden x kadar vergiyi kaçırmasını engelledim " diyebilirsiniz. kdv dolaylı bir vergidir ve işin özünde nihai tüketiciye patlar. mal alım satımı yapan kişiler/kuruluşlar bir sonraki tüketiciye mal alırken ödediği kdv yi aktarır, yansıtır. bize kdv yi yansıtır ama fiş almazsak bizden aldığı parayı devlete vermek yerine bir güzel cebe indirir. bir de günde 1 milyon tane işlem yapan bir ticarethane olduğunu düşünün..
    vergi iadesi nin kaldırılması ve yerine asgari geçim indiriminin gelmesi ile devlet güzel bir şekilde vergi kaybetmiştir.
    0 ...
  16. 8.
  17. Sana , annene , babana , kardeşine , yakınlarına , bana , benim aileme , içinde yaşadığımız ülkeye geri dönecek paranın (bakkalda esnafta bıraktığın küçük miktarların toplamı) esnafın cebinde kalması.Vergi kaçakçılığı yapmak.esnafın vergi hırsızlığına , hepimizden çaldığı paraya göz yummak.hırsızlık yapmak.*

    edit yapmam gerek : fiş veren esnaf'ı , ticari işletmeleri tenzih ederim.
    0 ...
  18. 2.
  19. pazarlık esnasında vergisini ödeme gel sende karlı çık bende mantığına çıkan teklifin* satıcı tarafından kabul edilip alış veriş sonrası yapılan hadisedir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük