"genç parti'nin kampanyasından milyon dolarlar kazandığımı söylediler ama ben 925 milyar para aldım" diyen reklamcı şahsiyet. tokai, bay pardon gibi reklamların yaratıcısı.
rte seçim kampanyası için kendisi ile anlaşma yapıyormuş, toplantılarda ali tarhan rte'ye "yersen!" sloganlı reklam kampanya filmlerini izlettirmiş, herhalde rte için düşündüğü slogan da bu şekilde olacak. kürsüye çıkan vatandaş özkan uğur'un yönelttiği xxxxx nedir şeklindeki soruya "avrupa birliğine girdik bile demektir,tabi yersen!" , " kadrolaşma yok demektir, tabi yersen" şeklinde cevaplar verebilir. *
ozetle, yazisinda Ali taran'in bu deniz ofisi fikrinin veya bunu haber yaptirmasinin, pr calismasi oldugunu, buna ihtiyaci oldugunu soyluyor*. oray egin'in okunmak icin bir yerlere satasmaya ihtiyaci var*.
arkasından sallamak adet haline gelmiş; yaptıklarıyla, yarattıklarıyla arkasından sallayanlara en güzel cevabı vermiş, ortalıkta reklamcıyım diye dolaşan tabelacı ruhlu bilumum ahaliyi de çok fena germiş olan sahici reklamcı.
jüri olduğu yarışmada yabancı şarkı söyleyenlere fırça çeken, sadece türkçe yi savunan ama reklamında "noofsayt" sloganını kullanan garip insan.
(bkz: çelişki)
bi bölümde abidin isimli bi yarışmacıya kızıp dişlerini sıkarak "abidiin, biraz sonra oylamaya geçicez" demiş reklamcı, jüri üyemsi şeydir. insanların yeteneğine değil, "kıl" olduğu yarışmacıları yeteneğine bakmadan harcamıştır kuvvetle muhtemel.
Turkishtime dergisi tarafından en yaratıcı 50 türk seçimlerinde ikinci gelmiş şahsiyettir. Seçimlerin sonucuna ilişkin gönderdiği mektup okunmaya değerdir:
Ajans Başkanı
ATCW Reklam Ajansı
Yaratıcılık dendiğinde nedendir bilinmez daima popüler ve hep göz önünde olan mesleklerin icracıları işaret edilir. Oysa ne yaratıcı doktorlar, finansçılar, sporcular, aşçılar, öğretmenler, pazarlamacılar, avukatlar, yöneticiler, besteciler, organizatörler, mühendisler vardır da adları bile anılmaz. Onlar bulunup çıkarılsa, bana sıra gelir miydi diye hep merak etmişimdir. Ve nedendir bilinmez, yaratıcılık işin patronuna yakıştırılır daima. Ve de daima istanbuldakilere yakıştırılır yaratıcılık tanımı. Yahu bunun Ankarası, Mersini, Sivası, Denizlisi, Vanı, Erzurumu, Konyası, izniki, Çamlıhemşini, Eğirdiri, Lüleburgazı yok mudur? Olmaz mı?!.. Ama kim bulup çıkaracak onları şimdi, işin mi yok Allah aşkına
Ben çalışan olduğum zamanları hatırlıyorum, yaratıcılık tanımı kendi küçücük çevremde yakıştırılırdı bana. Ne zaman patron oldum (hissedarlık da buna dahil tabii) adım çokça anılmaya başladı her çevrede. Ama 35 yılı aşkın yaratıcılık hayatımda tek bir kere, kare bulmacada sorulmadım. Bunu hep bir eksiklik olarak görmüş ve hep bunun ezikliğini duymuşumdur. Belki de bulmacaları hazırlayanlar beni nasıl soracaklarını bulamıyorlardır. Olamaz mı? Evet evet, beni nasıl soracaklarını bulamıyorlardır, yoksa tabii ki sorarlardı bugüne kadar. Demek bulmaca hazırlayanların hiçbiri yeterince yaratıcı değil. Halbuki, yaz soldan sağa 2.Her yapmadığı şey şehir efsanesi olan kişi kimdir? diye, bak bakalım cevabı doğru yazamayan bir tek kişi çıkacak mı?..
Yaratıcılık Allaha mahsustur diyenlere de büyüklerimden duyduğum bir hatırlatmam olacak. Allahın bütün vasıfları kulda da vardır ama kul kadar!..
Yaratıcı Ali Taran kulunuzdan bu kadar.
ALi TARAN
ATSP HomeOffice
Eğirdir Isparta
17 Temmuz 2009
yaşayan önemli reklamcılardan.. reklamcılık anlayışı tartışılan biridir sektörde ama en önemli reklamcılardan biri sonuçta. neyse entry sebebim kendisinin reklamcılığı değil bu gece. yetenek sizsiniz yarışmasındaki jüri üyeliğine ilişkin bi şi söylemek istiyorum...
bu gece gördüm ki, kendi topraklarımıza, kendi kültürümüze ait olan herhangi bir şeyi sunan yarışmacıların hepsine "evet" diyerek şans verdi. bu davranışı çok önemlidir. kendi topraklarında yaşayan değerlere ne kadar 'değer' vermiş olduğunu göstermiş oldu. gerçekten kendisine teşekkür ediyorum. reklamcılık anlayışında da aslında bunun sinyallerini görmek o kadar zor değil. gerçekten teşekkürler ali taran. *