sayısalları ilkokul kıvamında olan, sözlelleri ise biraz oyalayan kolay akademik personel ve lisans üstü eğitim sınıvının 2008 bahar oturumu iyiye gitmiştir.
gre-gmat ikilisinin Türkiye'deki karşılığı olarak sunulan sınav. kimin kiminle nerede ne yaptığı ya da hangi renk elbise giydiği türünden karmaşık sorulara cümledeki boşlukları doldurma gibi basit sorularla aynı puan verilince ne önemi kalıyor analitik çözümlemenin sorusu hala cevapsız benim için.
girdim gördüm bugün.
özünde insanın sabrını ölçen bir sınavmış. immünoloji doktorası yapmak isteyen zatıma sorulan cerenli, deryalı sorular neyimi ölçtü anlamış değilim. zeka, muhakeme gücü, cart curt hepsi yalan dolan. bu ne rezalet ya. bi de 45 milyon bayıldım üstüne ona yanarım.
başlıcam ösymsine de sınavına da. millet ağladı sınavda be. ayıptır ya. doktora, master yapacak insana reva mı bu?
kayıt yaptirirken; bilgisayar sistemindeki probleme, memurun sindirim sistemi problemi eklenince saatlerce bekledigimiz, sinir sistemimizi zorladigimiz sinav. sira bekleyenlerden birinin, internetten kaydını yaptırabildigi halde ayni iskenceyi cektigini ögrenince az duruldum, etmeyin öyle..
oturum tarihi 11 mayis.her ilde de sinav acilmiyor.
2007 veya 2008 yilinda osym'nin yaptigi herhangi bir sinava * girmis olanlarin sinav basvuru merkezlerine gitmelerine gerek kalmaksizin direkt internet uzerinden basvurabilecekleri sinavdir.
yani sadece 2007 yilinde ales'e girmis olanlar degil osym'nin yaptigi diger sinavlara girmis olanlar da internet uzerinden basvuruda bulunabilirler. bosuna 5 ytl ucret odemeyin.
2008 bahar donemi sinavi icin 25 mart 2008 tarihinde basvurulari baslayacak olup 11 nisan 2008 tarihine kadar devam edecektir. 2007 yilinda ales'e girenler internet uzerinden basvuruda bulunabileceklerdir.
2007 sonbahar dönemindeki sınav 18 kasım da son başvuru tarihi ise 10 ekim. her sene aralıkta olmasının, başvurularında kasım başı olmasının verdiği alışkanlıkla başvuruların bitmek üzere olduğundan habersiz çok insan gördüğüm sınav.
sonu gelmeyen paragraflara "mantık sorusu" olarak adlandırılan saçma sapan sorulara maruz kalınan sınav.velhasıl üzücüdür akademisyen olmak isteyenin tüm akademik bilgisini hiçe sayarak paragrafın anadüşüncesini aratır alinin velinin yaşını hesaplattırır.standart sapma uygulanır iğrenç geçti diye düşünürken tavan yapmanın mümkün olduğu gibi çok iyi bir puan beklerken barajda kalmak da mümkündür.
sürekli saçmalamaya bayılan ösym'nin üstün başarısıdır. torpilleri kaldırmak için değiştiği söylenmektedir ancak üniversiteler yine aynı şekilde öğrenci alacağından değişen hiçbirşey olamaması olasılığı yüksektir. neyseki geçmiştir.
oldukça gereksiz uygulamalara sahip bir sınavdır. sözeli iyi olan biri olarak 80 tane sözel soruyu gayet iyi bir şekilde yaptım. ancak aynı başarıyı sayısalda gösteremeden 54.soruda sınav süresi bitti. ve ben sözeli 20 dakika önceden bitirdim. kardeşim verin soruları beraber isteyen sözel yapsın isteyen sayısal, ben sözelden kazandıgım zamanla beraber 15 tane sayısal yapcam belki. neden ikisini beraber vermiyorlar nasıl bir açıklaması var çok merak ediyorum dogrusu.
sınava son başvuru tarihi 5 mart olmasına ragmen duyduguma göre form kalmamış ve benide strese sokmuştur gecenin bir vakti. sözlükteki arkadaslardan rica ediyoruz efendim bu formlar istanbulun hangi üniversitelerinde dagıtılıyor...
o değilde en başta kısaltması yanlış olan sınavdır. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı ise aples şeklinde kısaltılması gerekirken ales olarak kısaltılmış sınavdır.
ALES'e giren adayların sözel, sayısal ve eşit ağırlıklıALES puanları
hesaplanacaktır. LES'teki puanlardan farklı olarak, ALES puanlarının en yükseği 100 olacak. 2005 ve 2006 yıllarında yapılan LES'e giren ve aldıkları puanlar hala geçerli olan adayların LES puanlarına karşılık gelen ALES puanlarının nasıl hesaplanacağı ÖSYM tarafından henüz açıklanmamıştır.