allerjileri yüzünden sıkıntılı zamanlar yaşayan yazarlardır. arkadaşları arasında "seni anan fanusta mı büyüttü" nidaları arasında espri konusu olan insanlardır.
(bkz: nerden mi biliyorum?)***
-hanım koş anket, gelirken geçen ay alerji için yaptırdığımız testlerin sonuçlarını da kap getir; oturma odasındaki televizyon sehpasının alt gözüne bak.
+yettim beyyyyy!!!
psikolojik olmasa da fizyolojik alerjisi olan bünyelerden biri olmakla beraber* bu gruptaki insanların sıkıntılarını şu şekilde özetlemek mümkündür:
1)mart sonundan itibaren günlük mendil tüketimi ortalama 2 pakettir.
2)bu kullanım adedinden kaynaklanan aşınma ve tahrişler için haftalık arko kullanım miktarı yarım ile bir paket arasında değişmektedir.*
3)sürekli hapşurma neticesinde insanlar sizden 1 adım geri kaçarlar, grip olmadığınızı anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur.
4)sürekli hapşurmaya bağlı olarak, gözlerde yaş kalmaz, kan çanağı gibi gözlerle gezersiniz.
bu sorunları hafifletmek amaçlı yapılabilecekler şöyle sıralanabilir:
1)ottan boktan uzak durmak lazımdır.
2)duramıyorsanız nasonex kısmi rahatlama sağlar. *
3)sabah akşam saçları yıkarsanız onun da faydası olur zira bütün polenler saçta birikir.
hasılı, zordur alerjik rinitle yaşamak, herkes bahar geldi diye sevinir, kırlara koşar, siz aman oto boka bulaşmıyayım diye debelenir durursunuz. kız arkadaşına çiçek almaya kalkarsınız, ağlarsınız. zordur zor...
ben ne biçim insanım diye düşünürler bazen bu yazarlar.
tamam anladık kimyasal maddeleri, el sabununu, bulaşık deterjanını... ama insanın da olur olmadık şeylere de temas alerjisi olmaz ki canım.
neymiş efendim klavyeymiş. parmak uçları hassasmış, soyulurmuş, zedelenirmiş. bi yürü git ya.
bu alerji işinin en bi güzel olanı ise bulaşık deterjanıdır.
-ya malum yıkayamıyorum, alerji işte naparsın. yoksa yardım ederdim, valla..
yazarlığı elinden alınması gereken yazarlardır. genetik açıdan çocuklarına zararlı genler aktarıp, insan ırkının genetik sağlamlığına zarar verirler.
ikinci sınıf vatandaş sayılması gerekir. ben de fazla mayonez'e alerjim olduğunu farkettiğim gün beynimden vurulmuşa döndmüş idim, intihar ettim kurtardılar. **
güneşe çıkınca ve ışıga bakınca hapşırık nöbetine giren biri* bu yazarlardandır herhalde. parfüm ve spreyler de bazen aynı etkiyi yapabiliyor, toz ve sigaradan hiç bahsetmiyelim. ama bunların en ilginci gülsuyu alerjisi sanırım; biri gülsuyu kokusunun kendisini hapşırttıgını söylediğinde baya gülmüş idim, orjinal hakikaten.*
cikolataya alerjim oldugunu unutarak iki gundur son bir aydir yemedigim kadar cikolata ve cikolatali tatli yedim. her yerim sinir bozucu derecede tatli tatli kasiniyor. burnum kasimaktan kipkirmizi olup sisti!
Edit:beni durdurun, tatli yemekten ve kasinmaktan olecegim!
Edit:gercekten kasinmaktan alev alacagim, oluyorum yahu her yerim kipkirmizi oldu :(
ilkbaharda başlayan yazın devam eden ve sonbaharda son bulan bir alerjik döngüye sahibim. Hayat kalitesini o kadar düşürüyor ki elinizden kaliteli işler çıkarmanız için bayağı çaba sarf etmeniz gerekmekte.
Sürekli bir hapşırma hali ve göz kaşıntıları...
içte burun eğriliği olduğundan hapşırmalar sonucu şişen burun etletine bir şişkinlik de bu eğrilik katıyor.
Aynı zamanda burun bu şekilde tıkanınca da tozlar ve üşütme ile sinüslerin içindeki hava dışarı çıkamadıkça içeride zararlılar birikerek sinüsler yangılanıyor (iltihap) ve sinüzit baş gösteriyor.
Sinüzitin ilerlemiş hali ise baş ağrısı ile beraber körlüğe kadar götürüyor.
Geceleri uyumanız burun tıkanıklıkları yüzünden hayli zor oluyor.
Bir tek kışın hasta olmuyorum, o da grip olmaz isem. Halimi siz düşünün.
işin kötü yanı alerjinin kesin bir tedavisi yok. Sadece günlük ilaçlar ile semptomları hafifletiliyor, kalıcı bir tedavisi bulunmuyor.
polen alerjisi mevcut ( göz kaşıntısı, hapşırmak )
toz a karşı alerji mevcut ( göz kaşıntısı, hapşırmak )
domates e karşı alerji mevcut ( kaşınmak, geçici kızarıklık )
salça ya karşı alerji mevcut ( kaşınmak, geçici kızarıklık )
şampuan a karşı alerji mevcut ( göz kaşıntısı, hapşırmak )