eski adı philadelphia olan, arkeolojik olarak zengin, çekirdeksiz üzüm yetiştiriciliğinde türkiye'nin bir numarası olan, sarıkız maden sularıyla ayrı bir ün yapan memleketim. kenan evren, hayri kozakçıoğlu, tevfik diker, erol toy gibi siyasetçi, asker ve yazarları yetiştirmiştir.
gece hayatıyla ünlü manisa ilçesi. özellikle yazın üzümleri satıp ceplerini dolduran bağcıları söğüşlemek için çok sayıda hayat kadını bu ilçeye akın eder
üzümbağları ile ünlüdür.manisa'nın küçük bir ilçesidir. esnaf geçimini (üzüm hariç) asker ve öğrencilerden sağlamaktadır. ulaştırma personel okulu ve eğitim merkez komutanlığı konya'dan buraya taşınmıştır. Gezilecek fazla bir yer yoktur. kenan evren parkı, toptepe ve sevgi yolu. sevgi yolu alaşehir'in merkez caddesi olup herşeyi (oranın standartlarına göre tabi gidip puro sarma makinası aramayın) bulabileceğiniz bir yer.
memur olmam nedeniyle gördüğüm ilçeler arasında en çok elektrik kesileni, trafiği istanbuldan bile berbattır, kiraları adamı katil edebilecek kadar yüksektir(450-700 arası yakıt hariç), nüfusunun çeyreği kadar motorsiklet vardır muhtemelen ve hayatımda gördüğüm en büyük örümceklerin yaşadığı ilçe.
edit: şemdinlideki örümcekler daha büyükmüş ya la.
simit ve turşunun(turşu suyu) birbirinden ayrı satılmadığı, çekirdeksiz üzümü, kapaması, sodası, meyhanesi ve kerhanesi meşhur manisa ilçesi.
isim babası yıldırım bayezid'tir. en hareketli yeri sevgi yoludur. şehirde netekim paşanın bir heykeli, adına bir park ve bir lise bulunur.
ayrıca (bkz: alaşehir tımarı)
Manisa iline bağlı ilçe ve bu ilçenin merkezi olan kent. Köyleriyle birlikte kentin nüfusu 91.362, kentin nüfusu 36.649 (1990). Gedize karışan Alaşehir çayı kentin içinden geçer. Bozdağların kuzey eteğinde kurulmuştur. Îzmir-Afyon demiryolu üzerindedir. Alaşehir ilkçağda ve
Bizans döneminde Ege Bölgesinin önemli kentlerinden biriydi. 2. yüzyılda Türklere geçti. 1391 de kesinlikle Osmanlıların oldu. Kurtuluş Savaşında bir ara Yünanlıların elinde kaldıysa da, 1922 de kurtarıldı.
En büyük geçim kaynağı üzümdür. Ancak bu yıl mahsul fazla para etmemiştir. Türkiyeden üzüm giden ülkelerin yeni pazarlar bulduğu söylenmekte. Eğer böyle giderse üzümcülük ekonomik değerini yitırebilir.
hristiyanlık için kutsal bir inanç merkezi olan manisa ilçesi.
alaşehir'de bulunan st john kilisesi, hristiyanlığın ilk büyük ibadethanelerinden biridir.
bu yüzden alaşehir'in eski adı olan philadelphia, pek çok yerleşim yerine verilmiştir.
bunlardan en bilineni de abd'nin philadelphia kentidir.
öyle ki abd'deki philadelphia kentinde de büyük bir st john kilisesi bulunur.
alaşehir'deki st john kilisesinin ise sadece bazı duvarları günümüze ulaşmıştır.