Doğallığı hala tam olarak bozulmamış Zonguldak ilçesi, merkeze 60 km uzaklıkta. Umarım ki bu doğallık bozulmaz ve böyle kalır. Yılda en az iki kez gittiğim memleketim.
bir dönem (5-6 ay kadar) bulunduğum zonguldak ilçesidir. ilçe'de halen okuma yazma bilmeyen bir kesimin olduğu söylenmişti halk eğitimde. halk eğitim her yıl düzenli okuma yazma kursu açıyormuş bu yüzden. her neyse, ilçe akşam 6 olduğunda direk kepenk kapatır (zonguldak standartları :d), dışarı da olan neredeyse kimse yoktur. Bülent Ecevit üniversitesine bağlı MYO'nun öğrenci alamadığı zamanlar çok daha sessizliğe büründüğü söyleniyor. Bu ilçeye gittiğinizde yapacak pek fazla bir şey bulamazsınız, bu yüzden halk otobüsü (şehir içi ve ereğli arası geçiş için halk otobüsü var) ile Ereğli'ye geçilir çoğunlukla (bu da bir zonguldak standartıdır). Aslında klasik bir zonguldak parçasıdır, her yer dağ taş tepe yokuştur.. Yine ilk girdiğinizde hafif bir kömür kokusu size merhaba der, zamanla alışır fark etmezsiniz bile.
güzel tarafı ereğli'ye yakın olması ve belediye otobüslerinin ulaşımı kolaylaştırıyor olmasıdır.
sanki ölü toprağı serpilmiş üzerine ilçenin.
kendi yağımda kavrulayım derken, sıkışmış kalmış, akçakoca ve ereğli arasında.
mini tespit: gelişmişlik konusunda, akçakoca ereğli'den 10 yıl geri, alaplı da akçakoca'dan 10 yıl geri diyebilirim.
Zonguldak iline bağlı ilçe ve bu ilçenin merkezi olan kent. ilçenin nüfusu 41.267, ilçe merkezi olan Alaplı kentinin nüfusu 12.105 (1990). Zonguldakı Ereğli üzerinden istanbula bağlayan yol üzerinde Karadeniz kıyısında kurulmuş olan Alaplı kenti 1987 yılında ilçe merkezi oldu. O tarihe kadar aynı ilin Ereğli ilçesine bağlı bir bucak merkezi idi.
insanını bilmem de bu başkanı insan değil muhtemelen.*
--spoiler--
...ilçede daha önce belediye başkanlığı da yapan ak parti i̇lçe başkanı faruk çaturoğlu da tanıklık etti...
... ancak bunun kızlar bayramı olarak adlandırılmasının yanlış olduğunu söyledi. çaturoğlu, şöyle konuştu: "kızlar bayramı, bir kısım insanların yakıştırdığı bir isim. biz bunu birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşmanın günü olarak kutluyoruz. her bayramın finalini son gün burada yapıyoruz. bunun adı kızlar bayramı değil. bizim geleneklerimizde, göreneklerimizde yok. kızlar bayramı bir yakıştırma. öyle olmasını isteyenler var. öyle olunca milletin ilgisini çekiyor...
--spoiler--