alanya da devlet skandalı

entry27 galeri0
    26.
  1. 25.
  2. 24.
  3. 23.
  4. 22.
  5. ana habere taşınması gereken ve derine inildiğinde burada dönen pek çok dolabın iç yüzünün kolaylıkla aydınlatılabileceği skandal.
    0 ...
  6. 21.
  7. memleketimde neler oluyor diye sorduğum skandaldır.
    1 ...
  8. 20.
  9. Aslında pek de bi skandal değeri olmayan haberdir şöyle ki zaten elalemin tatile gidemediği yerde 2 yıl en üst düzey memurluk yapıyorsun ki 2 yıl bahsekonu yer için makul bir süre. Ondan sonra izmire gidiyorsun bir de sıkılmadan sürgüne gönderildim diyorsun. Yerine gelen kişi filanca görev yerindeki görevini eksik tamamladı diyorsun falanca görev yerinde olması gerektiğinden daha uzun çalıştığını ve bu görev yeri meselesinin olmazsa olmaz birşey olmadığını biliyorsun. Tek dayanağın ney falanca filancanın sınıf arkadaşıymışmış. O değil de koskoca kaymakamsın Facebook'tan milleti örgütlemek nedir allasen.
    0 ...
  10. 19.
  11. 18.
  12. 17.
  13. bakan çavuşoğlunun canının istediği kişiyi istediği gibi istediği yere sürgün etmesinden sonraki yaptığı "devletin gücü ve siyasi iradeye herkes saygılı olacak. demokrasi budur" açıklamasının üzerine kaymakam özdemir'in konuya ilişkin yazdığı tweetler:

    http://www.yenialanya.com...mileri-yakti-h115284.html
    1 ...
  14. 16.
  15. "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Devletin gücü ve siyasi iradeye herkes saygılı olacak. Demokrasi budur"
    Alanya'da yaşanan kaymakam krizi konusunda Sayın bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun Haber Alanya Gazetesi'nden Rıza Yanık Bey'e verdiği iddia edilen demeci gerçekten doğruysa çok vahim bir durumla karşı karşıyayız demektir.
    Demokratik bir devletin olmasa olmazı onun hukukun üstünlüğünü esas alan temel insan hak ve hürriyetlerine dayalı anayasa ile yönetiliyor olmasıdır.
    Devlet en üst kurumlarıyla başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay'la vatandaşlarının hukukunu koruma görevini yerine getirir. Bunlardan Danıştay ve onun alt kurumları devlet memurlarının ve bürokrasinin hukuk arayışları için organize edilmiştir.
    Haksızlığa uğradığı kanaatinde olan bir memur ya da yüksek bürokratın idare mahkemelerine baş vurusu onun en öncelikli demokratik hakkıdır.
    Devletin gücü ve siyasi irade hukuku ayakta tutmak için vardır. Hukuku hiçe sayan hatta hukuka başvuruyu devlete başkaldırı siyasi iradeyi yok sayma gibi görme düşüncesi tamamıyla totaliter hukuk tanımaz baskıcı yönetimlerin işidir.
    Saın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu uzun yıllar Avrupa Parlementosu'nda en üst seviyede Türkiye Cuhmuriyeti Devleti'ni temsil etmiş arkasından Avrupa Birli Bakanlığı görevini yürütmüş nihayetinde ise Dışişleri Bakanlığı görevini uhdesine almış tecrübeli bir siyasetçi ve devlet adamımızdır. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu hem yurtiçinde hem de yurtdışında gösterdiği başarılara karşın konu lokal bir konu olduğunda demokratik hukuk devleti ilkelerini baskıcı bir şekilde yorumlumakla kendi kariyeriyle bağdaşmayan bir tutum sergilemiş olmaktadır.
    "Sen nasıl olur da mahkeme kararıyla tekrar görevine dönersin, bunu yapmakla hem devlete hem de siyasi iradeye saygısızlık yaptın öyleyse bir müfettiş kararıyla başka bir ile görevlendirilirsin" demeye getirilen yukarıdaki demeç sonuçta Sayın Kaymakam Erhan Özdemir Bey'in görevlendirilmesini de tartışılır hale getirmektedir.
    Demokratik devlet, hukuk devletidir ve bütün vatandaşlar gibi bir kaymakamın da yargıya başvuru hakkı vardır. Devlete ve siyasilere düşen hukukun işlemesini sağlamak ve hukuksal süreçlerin sonucuna saygı duymaktır."

    alıntıdır.
    1 ...
  16. 15.
  17. şimdi özdemirin, başta içişleri bakanlığı olmak üzere bazı bakanlara, müsteşara ve valiye tazminat davası açacağı konuşuluyor. şu durumda kaymakama destek için olayı medyaya taşımak veya başbakanlığa mail yazmak faydalı olabilir. bir türk vatandaşı olarak meseleyi önemseyenlere ve en azından bu yazıları okuyarak bile duyarsız kalmayan herkese teşekkür ederim.
    1 ...
  18. 14.
  19. müfettiş olayının akabinde, özdemirin göreve iadesinden 17 gün sonra bu kez de tayini ısparta vali yardımcılığına çıkmış ve "geri döneceğim" diyen bakanın kardeşinin arkadaşı olan diğer genç kaymakam hakikaten de geri dönmüş ve fan sayfası ile icraatlarına kaldığı yerden devam etmeye başlamıştır.

    http://www.antalyakorfez....7/1/alanyadakaymakamkrizi

    https://www.facebook.com/alanya.kaymakam?fref=ts
    0 ...
  20. 13.
  21. uzun lazın kısası erhan özdemir geri döndü. ancak alanya kaymakamlığı görevine döner dönmez büyük bir şok daha yaşadı. mahkeme kararıyla haklı bulunarak görevine iade edilmiş bir kaymakama, göreve başlayışının ikinci günü müfettiş gelmişti. içişleri bakanlığı, sanki "nasıl dava açar da hakkını ararsın!" dercesine saldırılarına başladı. göreve başladığının ikinci kaymakamlığa gelen müfettiş, halkın büyük tepkisini çekti ve alanya gazetelerinde flaş haber olarak yerini aldı.

    http://www.yenialanya.com...er-kutay-makale,7963.html
    0 ...
  22. 12.
  23. Kaymakam ve valilerin ihale,tören ve kaşe bürokratı olduğu bi ülkede karşılaşılması olağan bir skaldaldır. Hatta aynı ülke arsızlığa o kadar alışmıştır ki bu gibi haberler bir televizyon yarışması kadar değer bulmaz. Alışmak hiç iyi değildir, böyle şeylere.
    1 ...
  24. 11.
  25. hakkında çıkarılan yolsuzluk dedikodusu bardağı taşıran son damla olmuş ve kaymakam özdemir izmirden isyan bayrağını çekmişti. izmirden gazetelere bir demeç veren özdemir, kendisini haksız yere gönderdikten sonra bir üstüne iftira atanlara meydan okuyan açıklamasını yaptı ve davasını açtı.

    http://gazetealanya.com/o...r-sessizligini-bozdu.html
    0 ...
  26. 10.
  27. kaymakam haksız yere firavunvari bir şekilde şehirden gönderildikten sonra tüm alanya, kaymakamın neden durup dururken gönderildiğini konuşmaya başlamış ve bu her kafadan bir ses çıkmaya başlamıştı. gönderenin kim olduğu belli iken, gönderilme sebebine tatmin edici bir cevap verilemiyordu. dolayısıyla haksız yere gönderildiği fikri insanlarda yerleşmeye başladı ki bu onu gönderenlerin istediği birşey değildi. bundan mütevellit kendisine "paralelci" yaftası yapıştırıldı ve bir süre bu konuşuldu. bu iddia tutmayınca daha farklı iddialar ortaya atıldı. hiçbirinden beklenilen sonuç alınamayınca en sonunda "yolsuzluk" iddiası ile siyasi irade kendini masum bir insana çamur atarak aklama çabasına girişti ki işte bu olay alanyada sonun başlangıcı oldu.
    0 ...
  28. 9.
  29. sevgili fakirpislik yazarın yorumuna ithafen: hiçkimsenin tahmin edemeyeceği ifadesinden kasıt bunun öngörülemez olması değil, kendisini gönderen bakanı karşısına alma pahasına gemileri yakarak dönmüş olmasıdır. kimsenin ihtimal vermediği nokta burasıdır. asıl mevzu zaten kaymakam değil, hatta ona yapılan haksızlıklar da değil, ona haksızlık yapan zihniyet ve uzantılarıdır. olayın devamını okuayacak olursanız ne söylenmek istendiğini anlayacağınızdan şüphem yok. yine de teşekkür ederim yorumunuz için.

    tanım: bürokratik skandaldır. doğrudur.
    1 ...
  30. 8.
  31. kaymakam özdemire yapılan haksızlığın gün gibi ortada olmasına karşın, çaldığı her kapı yüzüne kapanmakla kalınmadı, insanlar kendisinden vebalı bir hastaymışcasına kaçmaya başladılar. bunun sebebi, hiçkimsenin dışişleri bakanını karşısına almak istememesi ve mimlenme korkusuydu. pek çok kişi içten içe kaymakamı cesaretinden dolayı kutluyor, her daim yanında olduklarının altını çizior, ancak ne zaman bir miting veya imza kampanyası başlatılacak olsa, meydanda kalanların sayısı bir elin parmak sayısını geçmiyordu. kaymakam özdemire niçin kariyerini, siclini yakma pahasına geri döndüğü sorulduğunda ise şöyle yanıt veriyordu: "aslında dava açmak istemiyordum. ancak ben gittikten sonra hakkımda çıkarılan dedikodular ve yapılan spekülasyonlar nedeniyle dava açmaya mecbur kaldım. insanlar şerefleri için yaşarlar. hiçbirşey insan şerefinden üstün değildir" peki ya neydi bu dedikodu ve spekülasyonlar???
    0 ...
  32. 8.
  33. Eğer doğru ise üzerine gidilmesi gereken konu.
    0 ...
  34. 7.
  35. özdemirin göreve iadesi ile alanya kamuoyu çalkalanmaya ve 40 ilden daha büyük bir şehir olan alanya, işçisiyle çiftçisiyle memuruyla sosyetesiyle kazan gibi kaynamaya başladı. az uz bir olay değildi bu; bugüne kadar alanyaya dava açarak dönen kaymakam olmamıştı ki kaymakam özdemir sadece dava açarak dönmemiş, "kendisini gönderen dışişleri bakanına rağmen" geri dönmüştü. bu durum, erhan özdemirin kendisini gönderenleri madara etmesi olarak yorumlansa da, kaymakam erhan özdemir sadece hakkını aradığını ve haklılığının mahkeme tarafından tescil edildiğini belirtmekle yetindi.
    1 ...
  36. 6.
  37. 5.
  38. özdemir göreve döndüğünde ilginç bir takım olaylarla karşılaştı. kendisine facebook'ta fan club kurduran ve özdemirin geri dönmesiyle birlikte geçici olarak antalya vali yardımcılığına atanan hasan tanrısevenin, bu fan club'ın yönetilmesi için milli eğitim müdürlüğünden kaymakamlığa personel talep ettiği ve sırf kaymakam tanrısevenin sosyal medya fan club'ını yönetmek için görevi başında 8 kadar bilgisayardan anlayan öğretmene kaymakamlıkta sabahtan akşama kadar sanal alem mühendisliği yaptırıldığına şahit oldu. göreve geldiğinde ilk iş bu öğretmenleri görevlerine iade etti ve gazetelere "devletin reklama ihtiyacı yoktur" açıklamasında bulundu.
    2 ...
  39. 4.
  40. kanunen 5 yıl görev yapması gereken 1. sınıf ilçe kaymakamı özdemir ise, 2. yılın ardından vali yardımcısı olarak durduk ve suçsuz yere sürgün edildikten sonra kimsenin tahmin edemeyeceği bir şey yaptı ve idari mahkemeye başvurarak içişleri bakanlığına dava açtı. özdemir mahkeme tarafından haklı bulununca içişleri bakanlığı itiraz hakkını kullandı ve davayı üst mahkemeye taşıdı. üst mahkeme ise itirazı reddederek özdemir'i ikinci defa alanya kaymakamlığına iade etmiş ve ülkede hukukun üstünlüğü ile yargı bağımsızlığının önemini herkese göstermiştir.
    2 ...
  41. 3.
  42. şu sıralar antalya'nın alanya ilçesinde yaşanmakta olan, akp ile devlet kavramlarının birbirine girmesiyle vuku bulan, büyük bir mağduriyet ve zulüm olayıdır. olay, aynı zamanda yerel medya tarafından "kaymakam krizi" olarak da adlandırılmıştır ve hala çözülememiştir. efendim: her şey alanya'ya 2012 eylülünde atanan kaymakam erhan özdemir'in, 2 yıl görev yaptıktan sonra apar topar izmire sürgün edilmesiyle başlamıştır. yerine ise 1. sınıf bir ilçe olan alanyaya rütbe olarak 3. sınıf bir ilçenin kaymakamı olan hasan tanrıseven atandı. bilenler bilir, kaymakamlıklarda ilçelerin rütbeleri vardır ve 3. sınıf kaymakamın öncelikle 2ye, oradan 1e atanması beklenir. alanya ise 1ler arasında en iyilerdendir belki de en iyisidir. bu işin nasıl olduğu tartışıladursun, hasan tanrısevenin, alanyalı olan ve belirli aralıklarla alanyaya gelen dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu'nun kardeşinin sınıf arkadaşı olduğu ortaya çıktı.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük