Gezerken acikıp yemek yediğim mekanlarda ansızın tuvaletim gelince koşa koşa gidiyorum tuvalete bu boktan icadı görmemle sinir krizi geçirmem bir oluyor icat eden lavuğa çok ağır küfürler ediyorum buz gibi taşa oturmak falan ne bileyim çok garip geliyor hem temizliği daha zor dükkanına bundan taktiran esnaf şerefsizdir böyle mekanlarda samimiyet olmaz burjuva özentisi mekanlardir.
mecbur kaldığım için öğrendiğim bir tuvalet, evime geldiğimde rahat rahat alaturka'ya geçiyorum hiç değilse tıkanma gibi sorunu olmuyo. (açık verdim ama neyse...)
'anne!' diyor, 'bana neden alafranga tuvalet almıyorsun?' diyor, 'bizde neden kilozet yok' diyor. bak çocuğum;
bir evde 3 öğrenci yaşadığını düşün. malum öğrenci evi olduğundan, kola, kahve, bira vb. içecekler sürekli tüketiliyor. bu 3 kişinin günde beşer kere klozete sadece işemeye gittiğini ve hepsinde de sifonu çektiğini düşün.
3x5 =15 kere tuvalete gidiliyor. o klozetlerin rezervuarı en az 6 litredir.
6x15=90 litre günde sadece işemek için su harcıyorsun.
her bi kişinin en az bi kere zıçtığını düşünürsen 18 litreyi de öyle yedin.
günde 110 (+- 2 lt) litre = ayda 3300 litre yapar. dini bayramlar, belirli günler ve haftalar dahildir. her gün zıçıyon müdür.
ayda 3300 litre, bir yılda 30 tondan fazla su yapar. böl üçe. ne etti? 20 ton su israf ediyosun. çevreci ol. ya da su faturası kol gibi girsin.
hiç görmemiş,bilmeyen insan modeli tarafından kuş misali üzerine tüneyerek gerekli işlemin yapıldığı * ve çok rahatsız bir varlık olarak tanımlanan alaturka tuvaletin modernize olmuş şeklidir **