akışkanlar mekaniği

entry113 galeri0
    88.
  1. ancak aptalların öğrenceği bir mekanik.
    1 ...
  2. 87.
  3. üniversitede 4. seferde geçebildiğim, krediside yüksek bir derstir bir dersttir. hocamı ve bu dersi saygıyla anarım hâlâ.
    1 ...
  4. 86.
  5. sonunda verdiğim derstir. emeği geçen herkese saygılar, sevgiler.
    1 ...
  6. 85.
  7. makinacıların dinamik dersinden sonra en kazık dersidir, fena koyar ama diğer dersler gibi hocasına göre değişiklik gösterir.
    1 ...
  8. 84.
  9. ilk alışta verilmiyorsa sorun öğrencide değildir. ilk alışta geçilebilecek bir ders değildir zaten kendisi.
    1 ...
  10. 83.
  11. sınavına vazelinsiz gitmeyin ey mühendis adayları düşüncesini oluşturan derstir.
    1 ...
  12. 82.
  13. 81.
  14. ne kadar çalışırsanız çalışın geçip geçmemeniz hocanızın insafına kalmıştır.
    öyle bir ders ki bir konudan * 50-60 tane soru çözüp sınavda çıkan soruya uzaylı tadında bakabilirsiniz.
    bir de bu dersi aynı adla ama konu ve sınav zorluğu olarak inşaat mühendisliğine nazaran çok daha basit gören çevre ve kimya mühendisleri var.onlara da burdan selamlarımı iletiyorum."akışkanları geçtik biz yeaa" diyerek dolanmaya devam etsinler.
    1 ...
  15. 80.
  16. 'ya abi herkes mi ilallah eder akışkanlar mekaniğinden?' diye inim inim inleten, mühendisliğin olmazsa olmazı bir ders. zorlanıyoruz bölümcek, haftaya sınav var, bir basınç denkliği kursak manometrelerde,hadi hayırlısı.
    0 ...
  17. 79.
  18. tekstil çevre endüstri falan filan boş muhabbet mühendisliklerine verilen dersmiş. çok zor olmayan fakat makel otomatik takım gibi derslerle alındığında sıkıntı yapan derstir. (bkz: boş laf mühendisleri siz susun)
    1 ...
  19. 78.
  20. özeliklede derse giren hoca tipi, öğrencilerine dünyayı tavaf ederken çektiği fotoğraflardan başka bir şey vermiyorsa, dc ile geçilebilecek olan derstir.
    2 ...
  21. 77.
  22. aslında mantığını çözdükten sonra size çok zevkli gelmeye başlayacak olan derstir. ben bütte vermiştim ama anlayarak ve sınavda da takır takır çözerek geçmiştim.
    0 ...
  23. 76.
  24. kimya mühendisliğinde taşınım diye geçer.
    0 ...
  25. 75.
  26. 74.
  27. insanların icat ettiği en eski rotodinamik güç makineleri, su çarkları ve rüzgar değirmenleridir. Bu makinelerin tarihi bilinmemekle birlikte akışkanlar mekaniği biliminin doğuşu bu makinelere dayanır. Mevcut yazılı literatürde görülebilen en eski bilgiler ismail Cezayir-i' nin su çarkları konusunda 1300 'lü yıllarda yapmış olduğu analizler olup Topkapı müzesinde mevcuttur. Halihazırda yürürlükte olan akışkanlar mekaniğinin öncüsü Newton olup viskozitenin matematiksel tanımını yapmış (1687), düz yüzeylerin çevresindeki hız profilini incelemiş ve sinüs fonksiyonu ile ifade etmiştir. Enerjinin korunumu ve kütlenin korunumu ilkesine dayanan en eski viskozitesiz akış analizi Bernoulli (1700-1782) tarafından yapılmıştır. Momentumun ve kütlenin korunumu ilkesine dayanan en eski viskozitesiz akış analizi Euler (1707-1783) tarafından yapılmıştır. Viskoz akışın kütlenin korunumu ve momentumun korunumu ilkesine dayanan ilk analizi Navier (1785-1836) tarafından yapılmıştır. Navier uzama deformasyonu ve açısal deformasyondan kaynaklanan gerilmeleri hesaplarken iki ayrı viskoz sabit kullanmıştır. Stokes (1819-1903) tarafından Navierin viskoz sabitleri bire indirilmiş ve isetropik viskoz akışkanların hareket denklemleri tamamlanmıştır. Gerek viskozitesiz akışın gerek viskoz akışın hareket denklemleri çözümü kolay olmayan denklemlerdir. Stokes'ten sonraki çalışmaların büyük bir kısmı bu
    denklemlerin muhtelif şartlar altındaki çözümü ile ilgilenmiştir. Bu denklemlerin vereceği bilgiler bazı makinelerin tasarımında önemli olduğu için çözüm konusunda kitaplar dolusu bilgi ve teori üretilmiştir. Ancak bilgisayarın icadından sonra bu bilgi ve teoriler yerini nümerik matematik ve bilgisayar programlamaya bırakmıştır.
    Akışkanlar mekaniği hareketli veya hareketsiz akışkanın davranışları ile özellikleri arasında ilişki kurarak akışkan makinalarının projelendirilmesinde kullanılmak üzere kriterler oluşturan bir bilim alanıdır. Durgun akışkanlarla ilgili olan kısım Hidrostatik, hareketli akışkanlarla ilgili olan kısım da Hidrodinamik olarak isimlendirilmektedir. Akışkanlar mekaniği bilimi akışkanın türüne göre de dallara ayrılmaktadır. Sıkıştırılamayan maddelerle ilgili olan dala sıkıştırılamaz akışkanlar dinamiği, sıkıştırılabilir akışkanlarla ilgili olan dala da gaz dinamiği denmektedir.
    0 ...
  28. 73.
  29. nivo düzeyi, baraj kapağı, su jeti, bernoulli, e,k,....zart zurt
    0 ...
  30. 72.
  31. (bkz: fluid mechanics)
    bu sene 3. defa alıyorum ve sözlükte entry girdiğime göre bu sene de veremeyeceğim.
    aslında gayet akılcı ve keyifli bir ders ama sonuçta su dersi olduğu için fazlasıyla gıcık.
    0 ...
  32. 71.
  33. makine mühendisliği gibi orta ayar kaliteye sahip bölümlerde okutulan ve sıvıları alakadar eden mekanik türü. kardeşi olan aerodinamik uçan cisimlerin yasalarını ve fiziksel durumunu inceler.
    1 ...
  34. 70.
  35. eğer kitaba bön bön bakmanıza sebep olabilecek bir ders varsa o da akışkanlar mekaniğidir.
    daha fazla bön bön bakmak için (bkz: aerodinamik)
    3 ...
  36. 69.
  37. 68.
  38. dersinde hocanın yüzüne, sınavlarında sınav kağıdına boş boş baktıran derstir.
    ne var ne yok ezberleyiniz ve geçiniz, ben öyle yaptım.
    1 ...
  39. 67.
  40. hocanın dersi anlatırken farklı bir boyutta ve dünyada yaşadığınız anladığınız anlamını anlamaya çalıştığınız ama hiç bir şey anlamadığınız mühendisliğin ana dersi olan değişen kap şekillerine göre kuvvetleri ve güçleri hesaplamaya çalışırken adınızı unuttuğunuz hareketlerin kanunu.
    0 ...
  41. 66.
  42. yarın final sınavına gireceğim ders. hocanın genelde çözümlü kitabından sormasıyla arkadaşlar arasında geçen muhabbetler sanki iddaa kuponu dolduruyormuş hissi uyandırıyor insanda.

    +var mı tahmin hangisi gibi çıkar acaba?
    -abi 4.47 banko vizelerde de sormadı zaten.
    0 ...
  43. 65.
  44. Bu dönem gördüğüm ve tek çaktığım ders. ileride uykusuz kalırsam kendime bir hoca tutup tekrar tekrar anlattığıracağım (özellikle baraj kapakları) yegane uyku ilacım.
    1 ...
  45. 64.
© 2025 uludağ sözlük