akışkanların davranışlarını ve onlara etkiyen kuvvetleri inceleyen fizik dalı. Makine, inşaat, kimya ve biyomedikal gibi mühendislik dallarının yanı sıra jeofizik, okyanus bilimi, meteoroloji, astrofizik, ve biyoloji gibi farklı birçok disiplinde kullanılır.
suyun kendi kendine akıp yolunu bulmasına karşın bu şimdi nasıl böyle aktı, böyle olsa nasıl akardı, nasıl oluyor hep bunlar diye sorgulayan mühendislik konusu. sevdiğim derslerden biriydi.
ilk alışımda FF ile kaldığım ders. Neyse ki hocanın değişmesi ve düzenli çalışma ile 2. alışımda yüksek bir not ile vereceğim ders. Isı transferi, kütle transferi ve akışkanlar mekaniği benim için mahşerin 3 atlısı gibidir.
--spoiler--
Akışkanlar mekaniği, akışkan olarak adlandırılan maddelerin (genel olarak sıvılar ve gazlar, bunların dışında da bazı diğer maddeler) fiziksel davranışlarını inceleyen bilim dalıdır.
--spoiler--
alışkanlıklar mekaniği diye okuduğum ve artık uyumanın zamanını belirten başlık. ayrıca mühendis kasıntılığı yapacaksan ortamda ağza alınması gereken vazgeçilmez ben mühendisim bizim bölüm çok zor havası.
akışan şeyler nasıl akışırlar, neler akışır, akışmak ne demektir, nasıl akışılır, hadi akıştın diyelim neye göre akışırsın kimin kurallarına uyarsın, düzenli akışta akışı kim bozarda akışta düzensizlik meydana gelir.reynolds kimdir, neden akışı düşünmüştür, babasıda mı akışıyordu, ilk kim akıştıda bütün bu sorunlar meydana çıktı sorularını sordurur.anlamayıp, dersi geçmeye çalışmak daha basittir.
bu dönem ilk defa aldığım derstir.ilk vizede 50 dakika buyunca kağıtla bakıştım,ikinci vize: acemiliği attık yaptık bişeyler.finalden 60 lazımdı ama olmadı.sonuç olarak geçemedim.ikinci dönem hidrolikte gitti sağolsun.* önümüzdeki dönemlerde görüşmek üzere.söyleyeceklerim bunlardı.Su akar yatağını bulur diyerek iyi geceler diliyorum.