akıllı telefonların şarj problemini aşmanın yolu aynı özelliklere sahip ful şarjlı bir telefonu yanında bekletmektir. Zira akıllı telefonların şarjının çabuk bitmesi yetmezmiş gibi şarjı uzun giden telefonlarda da yavaş şarj olma sorunu baş göstermektedir. akıllı telefonların şarj durumunu eziyet olmaktan çıkarmak için telefonları dönüşümlü şarj edip kullanarak siz telefonun değil telefon sizin köleniz olacaktır olması gerektiği gibi.
Modelden modele, yazılımdan yazılıma, bataryadan bataryaya değişen şarj sorunudur. Yazılıma bakıldığında Android sanal makina ile çalıştığından çok şarj yemektedir. Ios ise hızlı çalışmak için fazlasıyla enerji kullanıyor.
öyle bi sorunları var bu aklını sevdiklerimin ama ufak tedbirler ile süre 3-4 güne kadar çıkabiliyor.
1- ekran parlaklığını %50 düşürün.
2- arka planda çalışan programları otomatik kapatan bir program yükleyin (android için task killer tavsiye ederim).
3- internet ile işiniz yoksa wifiyi ve diğer ağları kapatın.
4- internete bağlı değilken bağlantı sekliniz gsm olsun.
edit ve de 4 için açıklama: 3g üzerinden internete bağlanan (tabi bu anlattıklarım benim tel gibi işletim sistemi android olanlara)telefonlarda şebeke modu wcdmadır, bu mod veri iletişiminin daha hızlı olmasını sağlar normal telefon görüşmeside yaptırır ancak internete bağlı değil ve eğer bulunduğunuz çevrede şebeke yeterli değilse tabiri caizse şarjın ebesini öper, bu gibi durumlar için en iyisi gsm modudur. kapatmak için (htc-android) ayarlar>kablosuz özelliği ve ağlar>mobil şebekeler>şebeke modu içerisindedir. gsm yaparsanız sorun yaşamazsınız tekrar internet (3g) kullanacaksanız wcdma modunu aktifleştirirsiniz sakın sakın gsm-wcdma modunu açmayın 1 gün olan şarj süreniz 7-8 saate düşmesin.
teknolojinin nimetlerinden olan ve 4 haneli rakamlarla satışa sunulan cep telefonlarının ortak sorunudur, avuç dolusu para dökersiniz telefonun özelliklerinden yana sıkıntınız olmaz fakat 5110 gibi bir telefonun yarısı kadar bile dayanmaz bataryası, her gün şarj etmek durumunda kalırsınız, adamı belli süre sonra sıkıntıya sokar eski telefonuna dönmek zorunda veya 2. bir telefon taşımak zorunda bırakır.