kullananların %90 nı aplikasyonlardan bir haberdir. Ancak bunların %20 si ben çok iyi anlarım diyen telefonun kağıt üstündeki özelliklerini okuyan ve daha geçen sene kullandığı telefona çöp diyen ama harika uygulamalardan app lerden bir haber gerizekalıdır.
kendilerine neden akılı telefon denildiğini çözemediğim telefondur. ayrıca parsızlıktan artık kendilerine veda ediyorum. sipariş ettiğim tuşlu telefonum yakında elime geçer.
Son yıllarda evde, sokakta, toplu taşıma araçlarında pek çok kişinin ilk boş anında telefonunu eline alarak vakit geçirmeye başladığı gözleniyor. Türk insanı günde ortalama 70 kez cep telefonuna bakıyor. Ancak elimizden düşürmediğimiz bu cihazlar, boyun ve sırt sağlığımızı tehdit ediyor.
Cep telefonu kullanırken sabit pozisyonda aşağı doğru bakmaktan veya konuşurken boynumuzu bir yana eğmekten dolayı omurgaya binen yük artıyor. Saatlerce bu şekilde cep telefonu kullanan kişilerde zamanla baş ve boyun çevresinde artan ağrı ve kas spazmları nedeni ile günlük yaşamı etkilenmeye başlayabilir.
Bağımlısı olunursa çevrenizde ki insanların sizden soğumasına yol açar. Film izlemeye kalkarsın kafasını telefondan kaldırmaz, oyun oynarsın ortasında durdurur telefonuna bakar en iyisi uzak durmak.
geçen yaz istanbulda arkadaşım ile birlikte plaja tatil yapmak için gitmiştik ve birkaç atıştırmalık aldık. yemek yiyorken rastgele bakışlarla insanlara baktım ve garip bir şey fark ettim, her masadaki insanda elinde bi' akıllı telefonu vardı ve facebook, twitterda, bugünkü adıyla sosyal medya (!) dediğimiz platformda ya sürekli mesaj atıyordu ya da telefonda oyun oynuyordu. yani demek istediğim tek şey; akıllı telefonlar insanları olumsuz yönden etkiliyor ve sosyal hayattan uzak tutuyor. karşısındaki kişi ile konuşurken bile göz teması yapmıyor. ve sadece plajlarda değil, çoğu kez insanlar okulda ders sırasında da kullanıyor. birçoğunuz veyahut birçoğumuz bu konuda benimle aynı fikirde olabilirsiniz, ancak akıllı telefonlar bizi işlevsiz olduklarından değil, yanlış yoldan kullandığımız için aptal duruma düşürdüğünden eminim. bunların olumlu veya olumsuz yönleri de var. bilgi toplamak, eski arkadaş veyahut uzun süre görmediğiniz arkadaş ile sms yoluyla mesajlaşmak (ki ben sosyal medya kullanmıyorum fakat bu platformu ve inci sözlük adlı platformu kullanıyorum.) tabiî ki bunun dezavantajları var. sürüş sırasında olan trafik kazaları (ki çok nadir yaşanır.) aptalca şeyler hakkında ınstagram'da zaaa gahvaltı ypyrm xd heç sevgılım olmadığ gibi paylaşımlar yapmak, tuvalette 100 tane selfie çekinmek vs.
şahsen sosyal paylaşım sitelerine karşı değilim, ancak her şeyi sınırlar dahilinde tutuyorum. iyi bir şey olup olmadığını veyahut kötü bir şey olup olmadığına karar vermek tamamen size kalmış.
edit: şahsen ben samsung galaxy j2 kullanıyorum. iphone 7 gibi yeni çıkan akıllı telefonlara yeni özellikler eklemeyip, depo alanını yükseltiyorlar. örnek verecek olursak, iphone 6'da depo alanı 16 gb ise iphone 7'de 32 gb yapıyorlar. ve selfie kalitesini yükseltiyorlar. bu yüzden apple ve samsung'a karşıyım.
en aptal kullanıcıyı hedef alıp üretilen, bu sayede kullanıcısına dahi muammelesi yapan ve bir nev'i onu kullanan telefonlardır. harbiden akıllılar.. mesela bazıları o kadar dahi hissediyorlar ki kendilerini bu hissi yaratan markanın en üst modelini böbreği pahasına satın alıyor...
annemin uzun zamandır içinde olduğu babamın bu familyaya yeni katılmasıyla tüm sosyal medya hesaplarımı kapatıp sözlüğe sarmamı sağlayan icattır. ailelerin elinden alınması gerekir.
Hayatımızı kolaylaştıran telefonlar. Tabi yerinde kullanıldığı ve ne için kullanıldığı bilindiği takdirde. Yoksa faydasından çok zararını görmekteyiz.
Akıllı telefonların amacına uygun kullanılması gerekmektedir. Uygulama çeşitliliğinin aşırı derecede artması akıllı telefonların kasmasına neden olmaktadır.