Son yıllarda evde, sokakta, toplu taşıma araçlarında pek çok kişinin ilk boş anında telefonunu eline alarak vakit geçirmeye başladığı gözleniyor. Türk insanı günde ortalama 70 kez cep telefonuna bakıyor. Ancak elimizden düşürmediğimiz bu cihazlar, boyun ve sırt sağlığımızı tehdit ediyor.
Cep telefonu kullanırken sabit pozisyonda aşağı doğru bakmaktan veya konuşurken boynumuzu bir yana eğmekten dolayı omurgaya binen yük artıyor. Saatlerce bu şekilde cep telefonu kullanan kişilerde zamanla baş ve boyun çevresinde artan ağrı ve kas spazmları nedeni ile günlük yaşamı etkilenmeye başlayabilir.
kendilerine neden akılı telefon denildiğini çözemediğim telefondur. ayrıca parsızlıktan artık kendilerine veda ediyorum. sipariş ettiğim tuşlu telefonum yakında elime geçer.
kullananların %90 nı aplikasyonlardan bir haberdir. Ancak bunların %20 si ben çok iyi anlarım diyen telefonun kağıt üstündeki özelliklerini okuyan ve daha geçen sene kullandığı telefona çöp diyen ama harika uygulamalardan app lerden bir haber gerizekalıdır.
Ucuzundan ihtiyacım olandır. Çok iyi olmasına gerek yok, orta seviye bir şey fazla fazla işime yarayacaktır. Fakat ucuzlar bile pahalı ve herkes her markanın her modelinden şikayetçi. Neye baksam asla almayın x oldu y oldu çok kötü marka falan yazmışlar. Ben de lg g4 mağdurlarındanım, değiştirdikleri anakart da yandı tabii bir sene sonra. Napsam bilemedim.
artık oyuncak, olmazsa olmaz bir ürün. ve lanet olsun ne hissettiğinizi biliyorum insanlar.. o cihaza öyle bağlanmışsınız ki boş kaldığınız her dakika çok elzem bir işiniz olmasa bile mutlaka onunla can sıkıntısı giderme ihtiyacı duyuyorsunuz ve otobüste, metroda, iş yerinde veya durakta açıp instagram, wp gibi uygulamalara bakınıp bakınıp çıkıyorsunuz. aslında ne bir mesaj ne de hareket var ama başka da can sıkıntısını giderme dayanağınız yok.
öyle de kendine tahammülü olmayan, içi boş yaratıklar oldunuz. güya teknoloji arttıkça insanlık zirveye ulaşırdı.. aksine mutasyona uğruyoruz.
yakın bir zamanda bodrum-ankara yolculuğu yapacağım. yolculuk 12 saat.
uçağa verecek param yok. o yüzden sike sike otobüs kulanılacak.
eskiden tuşlu telefon kullanırken, "ya önümdeki ekran çalışmıyorsa?" korkuları yaşanırdı. Yanınızda kitap, mizah dergisi vs taşırdırdınız, evet. Ancak uzun yolculuklarda can sıkıntısı kaçınılmaz olabilmekteydi.
şimdi telefonla 1000 tane e-book taşıyorum. internetim var. hatta internetime kıyarak düşük boyutlu 1080p 2-3 tane film-dizi de atmayı düşünüyorum, sıkılırsam kendi seçtiğim şeyleri izlerim diye.