internete giren, dokunmatik ekranlı, kameralı iletişim gereci.
önceleri kamera ve ekran çözünürlüğü , işlemci hızı, hafıza gibi konularda birbirleri ile rekabet halinde olan akıllı telefon firmaları şimdilerde boyutu büyüterek, malzeme kalitesini değiştirerek ve işlemci hızını arttırarak günü kurtarmaya çalışıyor.
i phone 5 ile 6 arasında, samsung galaxy s4 ve s5 arasında, htc one m7 ve m8 arasında boyut ve tasarım fakı dışında pek bir numara yok.
devrim niteliğinde bir özellik çıkaran öne geçecek.
o kadar pahalıdırlar ki yeni bir tane aldıktan sonra kullanılmaz hale gelene kadar kullanılmalıdırlar. artık 3-4 yıl her neyse. 6 ayda bir değiştiren, her zaman en yenisini almaya kalkan aptallar da var ama onlara zaten söylenecek laf yok.
kullananlar gerizekalı olunca telefon istediği kadar akıllı olsundur.
ulan it akşama kadar alet elinde feysbuk, tıvitır, instagram sürtüp duruyorsun. kendi kraş'ta 14765. levıla gelmişsin, hayday'da çiftlik aksaray kadar olmuş, telefonu günde 3 kere şarja takar olmuşsun. iş ahkam kesmeye geldiğinde abi biz bu sımartfonlar çıkmadan önce napıyormuşuz yaa diyorsun. telefonu bu sikindrik amaçlar için kullanıyorsun ve kullandığın telefonun bir üst modeli çıktığında hiç düşünmeden alıyosun, gerektiğinde kredi bile kullancak kadar salaklaşıyorsun.
ancaak, yine de havale yapmak için bankada sıra bekliyorsun, hiç utanmadan insanlara adres soruyorsun, internet faturanı öğrenmek için 40 saat çağrı merkezinin bağlanmasını bekliyorsun, telefonla kredi hesaplama bi yana hesap makinesi olduğundan bile haberin yok.
Denilince akla ilk ixperia k5 gelendir.
Gerek beyin jimnastiği yapmaya vesile olan zeka dolu soruları ile gerek, üst düzey donanım şık ve ergonomik tasarım ile 1999tl yerine 149tl ye alınabilen über akıllı telefondur.
Lazım olan telefon.
Elinde ihtiyaç fazlası akıllı telefon olanlar bana sevapına postalayabilir.
Fakirlikten n73 kullanmak zorunda kalmaktan bıktım amk.
artık şunu anlamamı sağlamıştır. önceleri "zoraki" arkadaşlık yapmak durumunda kalıp da saçmasapan muhabbet eden insanların akıllı telefonların çıkması sonrasında her boşlukta kafayı telefonlara eğerek "zaman geçirme" süreleri artmıştır. boş muhabbet yerini gereksiz instagram, facebook, twitter kontrol edilmesine bırakmıştır.
kullananların işlerini yapan uygulamalarla dolu bir kolaylaştırıcı. bu arada kullananların hafızaları zayıflıyor ve zihinsel bir çok işi bizim yerimize yaptığı için zihni de köreltiyor.