teknolojinin deliler gibi yol aldığı bi dünyada telefonun bütün özelliklerini kurtarmışlar ancak bataryayı en sona bırakmışlar gibi bi durum sözkonusu. internete bağlandıktan sonra bataryanın iki dakika bir tıkır tıkır azalmaya başlaması insanı fazlasıyla hayattan soğutmaktadır, bir nevi "elektrik yoksa sen bir hiçsin akıllıcım kusura bakma" durumları.
birisi şu bataryaya can simidi atsın da bu çile sona ersin artık.
Piyasanın en can alıcı noktasıdır. Sallanarak kendi kendini şarj edebilen bataryalar olsa da piyasada pek de pratik değildir . Ayrıca telefonun daha güçlü ve daha can alıcı olması enerji sarfiyatını arttırmakta, adam gibi batarya takmaları durumunda da telefon ağırlığı ve şekil baya bozulmaktadır. 2 -3 kilo arası laptopların bile bataryaları 6-8 saat arası gidiyor ( güçlü laptoplardan bahsediyorum ), yani elektronik marketinde batarya ömrü ile ilgili problem aslında telefonlarla sınırlı değil. Bunun çözümü nasıl olacak bilmiyorum ama bir "breakthrough" gerekiyor, atom pili ya da süper iletkenler gibi.
batarya sorununun ortaya çıkması telefon işlevlerinin artması ile birlikte gelmiştir. malumunuzdur ki ne kadar çok iş yaparsanız o kadar çok yorulacaksınızdır. durumun çözümsüz olduğuna inanmamak için ortada yeterli delil bulunmaktadır, o kadar ince telefon yapılabiliyorsa o telefona uygun daha güçlü bir bataryanın büyük bir mühendislik harikası olmayacağı gibi. ancak günümüzde yedek batarya taşıyan insan sayısını düşündüğümüzde yan ürün satışını artırmaya yönelik bir çapraz satış eylemi olduğunu düşünmekteyiz.
ayrıca bu durumun tamamının olmasa bile bir kısmının yazılım kaynaklı olduğunu belirtmekte fayda görüyorum. zira özellikle android yazılıma sahip cihazlarda yazılım değiştirerek daha uzun bir pil ömrü yakalanabilir. (bkz: s3 ün şarjının yaklaşık 2 gün gitmesi)