Geçen hafta yaşanan sel felaketlerinde 7 kişinin kaybolduğu ve bazılarının cesedine ulaşılabildiği ilçe.
Bu karadenizin başı iklimi nedeniyle doğal afetten kurtulmaz, hükümetin doğayı hunharca talan tahrip etmesi de felaketleri körüklüyor.
düzce'nin sahil kenarındaki ilçesidir. ismini de bölgeyi fetheden akçakoca'dan almıştır. güzel piknik alanları vardı. ilginç bir camisi vardı, hâlâ duruyor mu bilmiyorum. uzun zamandır gidemedim.
Ankara’dan kısa tatil amaçlı yola çıkanlar Amasra mı akçakoca mı arasında kalır genelde. Bu versusta Kesinlikle Akçakoca’nın almasını temenni ederim.
Bir mekandan diğer mekana müzik sesi karışmıyor, plajların fazla olması da güzel bir artı.
Karasu’yu keşfetmek için 30 km şirin bir yolculuk yapmanız gerekiyor. tek arabanın geçebildiği yoldan yeşilliği izleyip, kuş sesleri dinlerken huzur da şuranıza oturuverir.
2008-2010 yıllarımın güzel geçmesine vesile olan ilçe.
Tüm saçmalıklarına rağmen çok güzeldir. Kışı da yazı da ayrı güzeldir.
Üniversite yıllarımın armağanıdır. Şimdilerde 2,3 kişi ile görüşsem de yeniden gitmek istediğim sevimli, özel ve doğal bir yerdir.
fındık bahçeleri, balığı, dalgalı denizi, eşlik eden rüzgarı ve osmanlı kuruluş dönemine eşlik etmesinden ötürü taşıdığı tarihi önemiyle karadenizin kıyıda köşede kalmış, pek o kadar bilinmeyen fakat yoğun şekilde turist istilasına ve imara uğramadığından olsa gerek, güzelliğini kaybetmemiş bir beldesi. düzcenin kıyı ilçesi.
geçen yıl gittim, bu yıl da uğrayacağım. küçüklüğünden ötürü 1-2 günde rahat gezilebilecek düzeyde. sakinlik arayışında olanlar için bir bodruma bin basar kanaatindeyim.
fakat öyle ahım şahım otelleri bulunmaz. otelden beklentilerinizin normalin biraz üzerindeyse ve gece dışında da sık bulunmak isteyeceğiniz bir yerse, yanlış yerdesiniz.
fakat bu bozulmamış dokusunu daha uzun süre korur umarım.
yazın güzel olduğu kadar kışın bi o kadar sıkıcı ve boş olan şehir . 25 bin nüfusa sahip . Yazın bu nufüs 100 bini geçiyor . Tatilde kafa dinlemek isteyenler için çok muazzem bir yer .