1-CiĞERLER
Akreplerin karınlarında sekiz adet nefes deliği bulunur. Bunlardan sadece biri açık olsa bile akrep hiç zorlanmadan nefes almaya devam eder. Güçlü ciğerleri sayesinde iki gün suyun altında rahatlıkla kalabilir.
2- GÜÇLÜ ZIRH
Vücudunu bir zırh gibi saran kabuğu, onu yalnız düşmanlarından değil, radyasyondan bile koruyacak kadar dirençlidir. insan vücudunun radyasyona direnci 600 rads dolayındadır. Oysa akreplerde bu direnç 40.000 ile 150.000 rads'a kadar yükselir.
3- ZEHiRLi MIZRAK
Akreplerin bazen insanı bile öldürecek derecede olan kuvvetli zehirleri vücutlarının arka tarafında bulunan mızrakları vasıtasıyla düşmanlara aktarılır.
4- KISKAÇLAR
Akrebin kıskaçlarının görevi, kurbanlarını iğnesiyle sokmadan önce etkisiz hale getirmektir. Ayrıca kıskaçlar vasıtasıyla kumu kazıp yer altına gizlenebilirler.
5- BEYiN
Akrep başından kuyruğuna kadar uzanan 15 sinir düğümünden oluşan bir beyin yapısına sahiptir. Beynin bu yapısı hayvanın süratli karar alma, refleks ve gerekli emirlerin organlara ulaştırılması için büyük bir avantaj sağlar.
6- AYAKLAR
Ayaklarındaki alıcılar hayvanın her türlü hareketi, sesi ve titreşimi algılamasını sağlamaktadır. Bu alıcılar o kadar hassastır ki, akrep, yakınındaki bir canlının kumda oluşturduğu titreşimleri, saniyenin 1/1000'i kadar olağanüstü bir sürede algılayabilir.
çaycılık bile yapmayı yeğlediğim bir yerde geçimini arşivcilik ile kazanan, msnde yok olmasının haklı sebebi olarak kendini işine vermesi olan yazardır. lan bırak bu işlerde para yokmuş!
radyoaktiviteden en az etkilenen canlılardan bir tanesiymiş. olası nükleer değişikliklerde biz tahtalı köyü boylama potansiyeline sahipken o ayakta kalacak ya ona yanıyorum.
değişik değişik şekilleri olan ve allah ın yaratırken ilahi torpiller geçtiğini düşündüğüm savaş harikası örümcek ailesi üyesi. envayi çeşit böcek ve örümceklerle yaptığı karşılaşmalarda uzun kollu boksör avantajı gibi kıskaçları ile üzerine rakibini tutup yaklaştırmaz ve tak diye kuyruğunu geçiriverir. kuyruğundaki boğum sayısına göre sokma sayısı değişir. soktuğu bölge zehir yayıldıkça felç geçirir. taki akciğerlere kadar. akciğerlerde felç olunca kişi nefes alamadığından ölür.
oylama fasilitesinin çocuk oyuncağı olmadığının farkında olan yazar. sabah sabah nurlu mesajları ile moralimi düzeltmiş, enerji aşılamıştır. sağolsun, var olsun! brava! brava!
Bilimsel adı Scorpius olan takımyıldız. mayıs - Eylül ayları arasında gözlemlenebilir. yaz aylarında güney ufku üzerinde yer alır.Samanyolunun merkezine yakın olduğundan,gökcisimlerince zengindir.En parlak yıldızları Antares ve Shaula ve Girtab'dır. Antares aynı zamanda tüm gökyüzünün en parlak ve en büyük yıldızlarından biridir. Güneş yanında cüce olarak kalır.