tek başlarına yola çıkıp devrim niteliğinde değişiklikleri kılı kılına yeten milletvekili sayıları ile gerçekleştiriyorlar.
chp, mhp ve bdp nin cuntacı ergenekoncularla aynı anda mos mor kesildiği ve solukları yetmediği için takip edemedikleri zaferdir.
kutlu olsun.
yaşasın demokrasi.
yaşasın hukuk.
yaşasın adalet.
yaşasın yüce meclis ve ulusal egemenlik.
söke söke meclisteki tüm partilere karşı alınan zaferdir.
bdp ile mhp nin kol kola girerek statükodan yana tavır aldığı mecliste akp milletvekilleri bir özgürlük destanı yazmaktadırlar. Geriye sadece paketin son oylaması kalmıştır. halktan fellik fellik kaçan partiler referandumda boylarının ölçüsünü bir kere daha alacaklardır.
yürü be tayyip seni kim tutar.
"akp sözlükte de mi kadrolaşıyor?" sorusunu akılara getiren ve yedinci neslin akp düşkünlüğünden meydana gelen endişenin tavana vurduğu fanatik gazetesi manşeti benzeri tabir.
halkın düşmanlarına, darbecilere karşı alınmış zaferdir.
şanlı bir zaferdir.
egemenliğin bu sefer gerçekten kayıtsız şartsız millete geçeceğini muştulayan zaferdir.
akp hükümetinin kendi mutfağında hazırlayıp kendi ocağında pişirdiği bir yemeği kendi ahalisine yedirmesidir.
Bu tarz bir demokrasi anlayışı ile anayasa üzerinde köklü değişiklikler yapmaya kalkmak türkiye demokrasisine darbe vurvaktan öteye geçmez. Bunu algılayamayan bünyelerin zaferinin kursaklarında kalacağı aşikardır.
`yaşasın demokrasi.
yaşasın hukuk.
yaşasın adalet.
yaşasın yüce meclis ve ulusal egemenlik.`
(bkz: 7985195)nolu entryden alınmıştır.
şimdi basit düşünen, basit bir gözlemci olarak bazı noktalar dikkatimi çekiyor.
demokrasinin en önemli kuralı nedir ?
Bana göre güçler ayrılığı...
Şimdi ki meclis dağılımına baktığımızda meclis içerisinde en büyük çoğunluğa sahip parti kim ?
ak parti..
Demokrasinin türkiye toprakları üzerinde etkili olmasını gerçekten isteyen birinin güçler ayrılığı ilkesini dikkate almasını bekliyorsak eğer, erkleri ifade eden; yasamayürütme ve yargı kavramlarının birbirinden farklı fakat uzlaşma içindeki kurumlarda toplanmasınıda haklı görmemiz gerekiyor.Ama akp seçimlerle kazandığı yürütme erkinikullanarak, meclis içerisindeki çoğunluğunda verdiği güvenle yasama erkinielinde tutuyor. Ve şimdi yargı erkini de ele geçirmek adına gerekli olan anayasa değişikliğini sağlamak için emin adımlarla yol alıyor. Doğru olan şey meclis içerisindeki her grubun etkili olabilmesini sağlamak..Muhalefetin bu sistem içinde etkisiz kaldığı açıkça görülüyor. Ak parti elinde olan yasama ve yürütme erkleriyle, kendisiyle mücadele eden yargı erkine diş geçirmeye çalışıyor. Güçler dengesizliğine neden oluyor. ve korkarım ki anayasayı istedikleri doğrultuda değiştirirlerse eğer, Türkiye de demokrasi kılıfına gizlenmiş bir diktatoryadan bahsetmemiz gerekecek..
bakıldığında salakça bir sistemin nasıl işlediğini gösteren en küçük örneklerden biridir ve demokrasi denilmesi de gülünç olan başlıktır. Yani şu denilebilir. iktidar vekilleri partisi ne istiyorsa ona evet veya hayır diyorlar. Ortada bir demokrası yok.
benim anlayamadığım zaferdir. ya sahi bi anayasa referandumu vardı bir zamanlar "evet" çıkmıştı sonucu hatta demişlerdi kenan evren ve darbeciler yargılanacak ne oldu o iş? hayır bi hatırlıyorum evden skype gibi bir şey yapmışlardı sonrası noldu ki?