tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır şüphesiz. elbette bu tespit için çok çalışmaya gerek yok. şöyle bir bakmak yeterli. fikirsel altyapısı olmayan, lider odaklı ve her hikmetse 2002 seçimlerinden çok az süre kurulup da iktidar olan dışardan destekli, şişirme, toplama insanların bir araya geldiği bir partinin uzun vadeli olmayacağını sokaktaki kömür bekleyen vatandaş bile biliyor. şimdilik işine geliyor heee deyip geçiyor.. . turgut özal dönemi ile anap nasıl bittiyse tayyip erdoğan dönemiyle akp'nin biteceği de gün gibi aşikar.
arz ederim.
önemli olan iktidardayken yaptıkları olduğundan, kendine bile hayrı dokunmayacağı günlerde tabi ki gözden düşmesi kaçınılmazdır. ön planda olan halkın, milletin menfaatleri ise, o an kim uygunsa kimin daha iyi işler yapacağı düşünülüyosa o iktidara getirilir. partiler sadece isimdir maşadır simgedir, aslolan halktır.
akp nin anap ın devamı niteliğinde kabul edildiği varsayımıyla örtüşen önermedir. doğrudur.
Niceleri geldi, neler istediler,
Sonunda dünyayi birakip gittiler.
Sen hiç gitmeyecek gibisin degil mi?
O gidenler de hep senin gibiydiler
çok sevdiğim bir sözdür.
mesut yılmaz ve süleyman demirel'in siyaset sahnesinden silinmesi sebebiyle çok çok zor bir ihtimal. hele ki chp'nin başında baykal'lar, gandiler olduğu sürece imkansız da diyebiliriz.
bu gerçek şu gerçeği de beraberinde getirir. akp tarih olduğunda başka bir muhafazakar-liberal parti iktidar olacak ve chp gene muhalefette kalacaktır.