onu bunu bilmem 3 donemdede Akp ye oy vermiş ve bu seÇimde kesinlikle oy vermeyecek küskünlerden biri olarak söylüyorum. 2011 secimlerinden bir gunsonra birkazık yedimki halaonuÇıkarmaya Çalışıyorum. O mitingleregidenlrresesleniyorum. Sizindebaşınızagelebilir. Benhetkonvoydaher mitingteen öndeydim.
Toplumda iyice esnafa sordum sorusturdum inanın insanların hiç umrunda değil. Ekonomi vb vb onlar için tek gerçek bundan yıllar önce yağ ve metro yoktu. insanlar eğitim sisteminin acısını çekiyorlarvae bu ülke egitim sistemi duzelene kadar demirel gelir, demirel gider, özal gelir, özal gider, erbakan gelir, erbakan gider, erdoğan gelir, erdoganda gider, başkası gelir.
Yani kısaca akp istediğini alamaz belki ama %40'in altina dusucegini pek sanmıyorum.
kimilerine göre durum hala aynıymış ve seçmenin davranışını ekonomik durum belirliyormuş.
lan dürrük; memur, devlet işçisi ve asgari ücretlinin ekonomisinde nasıl bir iyimserlik gördün de sallıyon? gıdım gıdım zam alan bu adamlar deli mi ki ideolojik nedenleri bırakıp ekonomik kaygıyla oy versinlerı.
akp'nin önümüzdeki seçimlerdeki durumunu dile getiren söz öbeği.
Şu üç başlık akp'nin genel durumunu veya sıkıntısını özetler;
1) HDP'nin baraj aşma stratejisi
2) gülen cemaatinin etkinliği
3) Şimdiye kadar görülmemiş AKP küskünleri
4) Halkın Başkanlık sistemi hakkındaki çekinceleri.
şimdi detaylandıralım;
1) HDP, bu seçimlerde barajı aşmak için deli gibi çalışacak, bundan şüphe yok. Hatta ikinci maddede sayılan Nur Cemaatinin doğudaki etkinliğinden de fazlasıyla faydalanacaklar. gülen cemaatiyle sert sırta verince HDP'nin barajı aşması işten bile değil.
2) Biliniyor ki, Gülen cemaati akp iktidarının eli ayağıydı. hükümet söyler. onlar yapardı. Yargı ve idare bu arkadaşların mükemmel disiplini ile tıkır tıkır yürümekteydi. Ama artık bu grup, iktidarın falsosunu bulmak için adeta pusuda yatıyor. Zaten iktidar bu gruba güvenmediği için yandaşlık ve yalaka bulmak için, elle tutulur bir yanı olmayan abuk subuk dengesizlere görev ve yetki vererek kendi çekirdeğinden azımsanmayacak bir kitleyi kaybetti.
3)AKP küskünlerini teker teker sıralamaya gerek yok. Bülent Arınç bunun tipik örneği. cemaat tabanından gelenlerin küskünlüğünü ve öfkesini anlatmaya çalışsak, sayfalar yetmez. AKP sanki bir dönemin ANAP'ı gibi davranmaya başladı. fena halde yandaş arama ve kayırma faaliyetine girişti.
4) Başkanlık sisteminin hukuki altyapısının çok sağlam olması gerektiğini, isviçre den alınmış kanunlarla 100 yıldır tökezleyen ülkenin anayasa hukukçuları zaten biliyor. Türkiye'ye uygun yasalar yazmak zaten başlı başına bir bela iken, Merkezi parlamenter sisteminin hukuki yapısını Başkanlık sistemine çevirmek tek kelime ile ateşle oynamak. Akp içindeki zengin veya yatırımcı cenah zaten bunu istemiyor. Çünkü sistemin değişmesi servet için büyük risk. Bu zengin taraf ise akp'nin altını yavaş yavaş oymaya başladı bile. Başkanlık sistemine onaylayanlar, akp içindeki Tayyipçiler ve partinin statükocuları.
yukarıda ayrıntılı anlatıldığı gibi akp'nin işi zor. Ha, Eğer AKP bu seçimleri de kesin bir zaferIe atlatırsa, artık muhalefeti oluşturan MHP ve CHP'nin erimek ve yok olmaktan başka çaresi yok. özetle; bu seçimin iki galibi var; Ya HDP barajı aşıp merkez sol olma yolunda ilk adımını atacak, ya da Barajı aşamamış HDP ile 400 milletvekili çıkarmış akp, 2023'e kadar ayağına taş değmeden Türkiye'nin tek iktidarı olacak.