akp hükümeti ekonomiyi iyi yönetti

    6.
  1. o halde ben neden işten çıkarıldım ve hala işsizim ?
    patronum beni ve arkadaşlarımı neden işten çıkarmak zorunda kaldı ?
    neden babamın 25 yıldır tıkır tıkır işleyen işyeri borçlarını ödeyemediği için hacizle karşı karşıya ?
    neden köyümüzdeki çiftçiler bir yılda emekle yaptıkları üretimi ancak ölü fiyatına satabiliyorlar ?

    ...gibi soruları beraberinde getiren sözlük tarihine geçecek gariplikteki başlıktır.
    8 ...
  2. 10.
  3. makroekonomik açıdan doğrudur. gerçekçi olmak gerekirse mikroekonomideki durumumuz zaten 8-10 yılda düzelebilecek bir durum değildir. nüfusun yoğun olması ve henüz istenilen ekonomik büyüklüğe ulaşamamış olmamızdan kaynaklanır. yeterli ekonomik büyüklüğe ulaşmadan mikroekonomiyi düzeltmek deveye hendek atlatmaktır ya da geçicidir yunanistan gibi batılır. bu nedenle tansu çiller'in zamanında söylediği "herkese iki anahtar" sözü gibi cümlelere inanmamak gerekir.

    (bkz: gelişmiş ülke)
    (bkz: gelişmekte olan ülke)
    (bkz: az gelişmiş ülke)
    4 ...
  4. 32.
  5. 33.
  6. kendi ailesinin ve milletvekillerinin ekonomisini ve ödeneklerini süper yönettiği doğrudur. ama ülkenin ve halkın ekonomisini s*k*p attığı da doğrudur.
    4 ...
  7. 22.
  8. genel anlamda olumlu bir değerlendirme yapmak yanlış olur fakat son ekonomik krizi gerçekten iyi yönettiler haklarını yememek lazım boşuna teğet meğet diye taşak geçmeyelim tabiki hiç etkilenmedik diyemeyiz fakat ortada bir realite var korkulan olmadı.siyasi düşüncelerin uyuşmaması herşeye gözümüzü kapatmayı gerektirmez.
    3 ...
  9. 12.
  10. akp'den haz etmeyen biri olarak en azindan derin bir kriz yasamadigimizi kabul etmemiz gerekir.cunku girmek icin gotunde dolandigimiz ab batmak yada dagilmak uzere ama diger yandan yarisa bizimle ayni zamanda baslayan brezilya aldi basini gitti.
    2 ...
  11. 11.
  12. 21.
  13. yunanistan ekonomisinin çökmesi, ispanya'nın kan ağlaması hatta almanya ve ingiltere'nin kemer sıkma politikası uygulaması halinde yani tüm avrupa ve amerika'yı küresel bir kriz sarmışken ve bunlara rağmen ülkede krizin ufak tefek etkileri bir dönem görülüp şimdi hiç görünmüyorken, krizin teğet geçtiğini inkar edip bununla taşşak geçmek tamamen kasıtlı bir harekettir. inandırıcılığı yoktur.

    krizin teğet geçtiği büyük bir gerçektir. o kadar taşşak geçip bir iki ay sonra göt olmak kötü bir şey heralde..
    2 ...
  14. 4.
  15. 3.
  16. (bkz: yalandan kim ölmüş.)
    şeklinde bir deyim ile cevap verilebilecek olgudur.
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük