mazot fiyatlarının dünya ortalamasının üzerinde olmasının doğal sonucu. üstüne bir de arazi parası eklenince, hükumet resmen, ekersen zarar edersin, sen tarlanı ekme, sana para vereyim diyerek tarımı kasten ve bilerek öldürmüştür, katildir hükumet.
tarım arazilerini sanayiye açarak ve organize sanayi bölgeleri yaparak, mazota o biçim zanlar uygulayarak, tarım kredilerinde fazileri düşürmeyerek, ithal gelen tarım ürünlerine kota ve ek mali yükümlülük koymayarak oluşan durumdur. bir tek buğdayda ve unda kota var sanırım ama zaten bizim iç üretimimiz bize yetmediğinden ithal etmek zorundayız. kazakistan ve rusya'dan buğday ithal eden bir ülke haline geldik. ülkemizde çok süper değirmen makinesi üreten firmalar var konya'da ama artık değirmenlik ürün yapmıyoruz. sanayi toplumu olacağız diye öyle bir zorlama iş yapıyoruz ki çiftçilikten para kazanamayan insanlar büyük şehirlere göç edip sefil oluyorlar. şimdi tohum olayına da el atıyorlar. bütün dünyada yerli tohumu bitirme politikaları ülkemizde de uygulanıyor. yerli tohum satışı yasaklanır hale geliyor. tarım ürünleri tek tip olma yolunda. oysa ki tabi yollarla üretilen besinlere ihtiyacımız var.
tarım sadece besinlerimizin temeli değil tekstil ve hayvancılığın da temelidir. oysa hükümetin şu ana kadar kati bir tarım politikası olmadı. aksi gibi tarımı köylüye bırakmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. biz en azından kendi çocuklarımıza yetecek kadarını kendimiz üretmeye çalışalım. monsanto'dan ve benzeri hibrit tohumculardan da uzak duralım. yerli malı alalım yerli üreticiyi ve yerel çiftlikleri destekleyelim.
yazları kilosunu tarladan 10 kurusa satılan patatesın 5 tl'ye kadar çıkması durumudur gerçi akp yandaşı sözlük yazarlarının anlayamayacağı şeydir kendileri kapak buldum yol istemeyen medeniyet istemeyen kişilerdir diyerek çığırtkanlık yapmaktadırlar.
Cumhuriyet tarihinde bildiğiniz allahın samanının ithal edildiği bir dönemde gerçekleşmiştir. Saman mı bitti koyunlara saman mı yetişmiyor orası meçhul gerçi.*
Turkiye'nin artik endustriyel bir ulke olmasi sebebiyle meydana gelen durumdur. Aslinda iyi, guzel gunlerin habercisidir. Ulasimdaki yenilikler ve endustriyellesen ulkemizde insallah kurulacak bir nukleer santralle turkiye tam bir uretim harikasi ulke haline gelecektir. Sanayideki bu atilim icin hedef 2023 olmalidir. Bu tarz gecis donemlerinde petrolun fiyatinin artmasi, tarimin biraz duraklamaya girmesi dogaldir. Bunlar hep faiz lobisinin, tarimdaki dis mihrak yaptirimlarinin eseridir. Benim koylum isini bilir, biz onlara tarim ici destek paketleri sunduk. Bakanlarima hep talimat verdim, cok sukur bu ulkede artik adam gibi tarim yapiliyor. Benim turbanli bacilarim organik patatesi kilosu 20 liradan yiyorlar cok sukur. Artik gelecek guzel. Ak gunler bizi bekliyor.