laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti olarak yaklaşık 10 milyon nüfuslu huzur ve barış dolu bir ülkedir.
bünyesinde şeriatçı ve bölücü barındırmaz.
temel ihraç kalemleri narenciye ve turizm olan sakin ülkedir.
demokrasi ile yönetilir.
politikacıları her daim halkla iç içedir ve sadece en düşük memur maaşı kadar maaş alarak samimiyetlerini gösterirler.
dini hristiyan-ateizm arası değişir. çünkü şeriatçı barındırmaz bir ülkeymiş. ee şeriat kuran-ı kerim olduğuna göre ve şeriatı inkar kuran-ı inkar ve aynı zamanda islamı inkar olduğuna göre müslümanların olmayacağı ülkedir.
din eksenli hayatı dayayan sığırları ve siktiri boktan mantık silsilesiyle şeriat sıçmığıyla islamı siyasal baskı aracı haline getirenlerin geleceğinde olmayacağı bir devlettir.
bu ülkede dileyen, her dine mensup olmakta özgürdür. vicdan hürriyeti anayasasında süs olsun diye durmaz. aksini telkin eden dinciler anayasa suçu işlemekten dolayı sınırdışı edilir.
vatandaşı, ibadetini hür vicdanıyla, kişisel disiplini ve huzuru için yapmakla serbesttir.
niye laik düzen şeriata karşımı gerçek islam zaten laiktir. ama sizin bildiğiniz gibi tüm din tanımlamalarını yasaklayarak değil her şeyi özgür bırakarak laiklik olur. vede arabistan ve iran da ki şeriatta gerçek şeriat değildir eğer örnek verilecekse.
türkiye federasyon sistemine geçerse şüphesiz ki en huzurlu, en zengin, en rahat, en güzel federasyon olacaktır. adana ve mersindeki doğuluları da bir şekilde memleketlerine göndermek gerekir tabi.
islamcı dehşetinden ve şeriatın acımasızlığından, kıro görgüsüzlüğünden kaçan türklere kucak açacak ülkedir. böylece daha konsantre ve birlikte yaşamak için ortak değerlere sahip vatandaşlarına sahip olacaktır.
adındaki türk ırksal bir gerçekliğe değil kendini türk olarak kabul eden herkesi kapsar.
devletin yaşama amacı dini ve bölücü bir takım fraksiyonlarla uğraşmak yerine enerjisini yaşamını normal bir ülkede sürdürmek isteyen insanların ortak ülküsünden alır.
gündeminde ayran, sulu rakı, ana avrat küfreden milletvekilleri değil, eğitim sisteminde daha başarılı ve özgüvenli bireyler için atılacak adımlar, verimlilik için üniversitelerde desteklenmesi gereken teknolojik gelişmeler, aynı hayatı paylaştığımız canlıları korumak için yapılması gerekenler, kitap tartışmaları, sanatsal faaliyetler konuşulur.
geleceği olan çocuklarına hayali ve ateşler içinde resmedilen cehennem ile gelenek öncesi ahlak olarak adlandırılan ve ölene kadar gelişmeyen saf çıkarcılık değil, başkasının hakkına tecavüz etmenin karşısındakine fiziksel zarar vermekten farksız olduğunu öğretecek sağlam ahlaklı bireyler yetiştiren ülkedir.
ateşte yanarım korkusuyla değil karşısındakine saygısıyla ahlaklı olmayı öğrenecektir.