aileden uzakta okumanın yarattığı psikoloji

entry16 galeri0
    16.
  1. Hayatı öğretir insana. aileden başka kimsenin candan sevmeyeceğini, arkadaşlıkların, aşk sanılan küçük duyguların geçici olduğunu kavrarsınız.
    0 ...
  2. 15.
  3. eve dönünce hareketlerinin kısıtlanmasıyla oluşan piskolojidir.

    misal;
    -anne, baba siz şu parayı alın da gidin dışarı da çay için, hatta mümkünse eve gelmeyin bu gece.
    -baba; neden??? arkdaşın bizden rahatsız mı olacak.
    - '+&%/&/(&/(^%'+'^+!+!O_o
    0 ...
  4. 14.
  5. tatillerde eve geldiğinizde size uygulanan misafir muamelesi başlarda hoşunuza gitse de ailenin bir parçası olmadığınızı düşündürebilir. hele ki siz okuldayken başka bir eve taşınmışlarsa durum çok vehim boyutlara ulaşabilir. nitekim bir süre sonra sofrada konuşulanları anlamamaya ve eve yabancılaşmaya başlarsınız, içinizden "kimim lan ben !?" şeklinde isyankar cümleler kurmanız normal ve elbette ki geçicidir. gurbette okumaya alıştığınız vakit bu psikolojiden de sıyırmış olacaksınız.
    0 ...
  6. 13.
  7. evine her geldiğinde birşeylerin değiştiğini görüp üzülmek. bu bazen yeni bir televizyon olabilir bazense yeni bir oturma grubu. zaman geçtikce o ev artık senin değildir ve sende artık o evin değilsindir.

    peki bu durum insanı üzermi?
    üzer... ama zamanla geçer...
    1 ...
  8. 12.
  9. ilk olduğunda ağır bir şekilde kendini hissettiren daha sonra duyarsızlaşmayla beraber alışılagelen bir durumdur.
    0 ...
  10. 11.
  11. uzun zamandır bu durumda olduğum için herhangi bir psikolojik değişiklik oluşturmuyor artık bende. yani duyarsızlaşma oluşmuş durumda bünyemde.
    0 ...
  12. 10.
  13. ailenden ayrı takılmaya, yaşamaya alıştığın ve okulun bitmesini istemiyeceğin, bittiğinde baba ocağında sıkıntıdan patlayacağını düşünüp dellendiğin psikolojidir.

    her üniversite okuyan birey ailesinden uzakta okumalıdır. yoksa liseden pek bi farkı kalmaz.
    0 ...
  14. 9.
  15. 8.
  16. okumakta olduğun şehirden memlekete tatile gelince ailenin sensiz de bi hayat kurduğunu görmek ve bunun neticesinde kendini evde +1 olarak görmek de bu psikolojiye dahil olabilir.
    1 ...
  17. 7.
  18. kendi ayaklarının üzerinde durmanın ne denli zor ve bir o kadar da eğlenceli olduğunu anladığın anın psikolojisi.
    2 ...
  19. 6.
  20. ilk 2 hafta olur bu psikoloji, sonra geciyor, farklı şehirde okuduğunu bile unutuyorsun ya da şöyle diyim sanki doğduğundan beri ailen burda sense farklı şehirdesin.
    0 ...
  21. 5.
  22. Kendini alkole ve partilere verdirebilen bir psikolojidir.
    0 ...
  23. 4.
  24. tam olarak nereye ait olduğunu bilememektir, bir yerdeyken diğerini özlemektir sürekli.
    1 ...
  25. 3.
  26. hayata atıldığın anın psikolojisidir.
    0 ...
  27. 2.
  28. karmaşık psikolojidir.

    yılda sadece belirli tatillerde gittiğin evde yabancılaştığını farkerek başlar herşey. ilk eve gidişinizde ufak tefek yerleri değişen eşyaları farkedersiniz. sonrasında kolilere kaldırılan kişisel eşyalarınızı. kardeşiniz varsa bazı eşyalarınızı sahiplenmiştir bile. sonunda bir bakmışsınız (benim gibi) odasız bile kalmışsınız.

    eve yabancılaştıktan belli bir süre sonra kişilere yabancılaşırsınız. Daha az gördüğünüz komşularınızla konuşacaklarınız da azalır. sonra arkadaş çevrenizle koparsınız. sonra bir bakmışsınız evde yaşanan olaylara fransızsınız.

    bütün bu gelişmelerden sonrası vardır ki öldürücu darbedir. o da artık kendi paranızı kazanmaya başlamanızdır. çünkü para şehirdışındaki öğrenciyi eve bağlayan (sevgiden sonra) en büyük bağdır. ama artık o bağı koparmışsınız. telefonlar ve gelip gitmeler seyrekleşir.

    peki sonuç olarak sevgi azalır mı? hayır belki daha da güçlenir.
    4 ...
  29. 1.
  30. henüz bu durumu yaşamamakla birlikte, alışma dönemlerinde ne gibi zorlukların olacağını göreceğim ve zamanla etkisinde kalmayı merakla bekleyeceğim psikolojidir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük