bence de öyle. istediğini giymek dendiğinde insanların zihninde hep mini etekle veya şortla, neyse işte, gezen bir kız canlanıyor. sanki tesettürlü olanlar zorla tesettüre gitmiş gibi. oysaki tesettürlü olanlar da, istediğinden tesettüre giriyor.
aile kızı dendiğinde; ahlaki değerleri yüksek, ağırbaşlı, hamarat ve aile bağlarına düşkün bir kız canlanıyor zihnimde.
(bu elbette 'aile kızı' olarak nitelendirilmeyen kızların saydığım özelliklere sahip olmadığı anlamına gelmez.)
hep bir toplum baskısı, aile baskısı sonucunda, böyle bir kalıba sıkıştırılmış kız, gözüyle bakılan kız. halbu ki yanlış bence. yani böyle adlandırılmasını, baskı ve istemediği sonucunu nereden biliyoruz ki. özgürlük deyince, orasını burasını, istediği gibi giyinmesi falan aklımıza geliyor. örf ve ahlak kurallarına uyma konusunu, baskıcı zihniyet gibi gösteren zihniyetlere kesinlikle katılmıyorum.
genellikle toplumun kuklası olmuş, her yerde ahlak dersleri dağıtan ama ahlaktan hiç bir halt anlamayan kız modelleridir. gösteriş olsun diye kendisinin bile mantığına uymayan sınırlamalara, baskılara karşı direnmeyen, hep iyi kız rolünü oynayan hanım mı hanım kızdır. benim sahip olamadığım ve asla da olmayı düşünmediğim bir unvandır.
çevresi ve/veya ailesi tarafından sindirilmiş, kendi doğruları olmayan bu nedenle komplike bir durumla karşılaştığında error verme olasılığı yüksek, genellikle gösterip vermeme gibi bir hayat felsefesini benimsemiş, kısıtlanmış her insan gibi ulaşamayacağına inandığı özgürlüğe faşizan bir tutumla yaklaşıp, karalama eğilimi içerisinde bulunan kız tipidir.
okula -üniversite ya da lise- gitmeyen ve eğer çalışmıyorsa bütün gün sokaklarda sürten onlara göre o... olan okula giden kızlardan daha o... kızlar kategorisindeki bir kız.
kendilerinden başkalarını ne kızı olarak gördüklerini merak ettiğim kız türüdür. muhtemelen onlara göre diğerleri hep kötü yollardadırlar, sokakta yaşarlar.
evlenmeye koca bulmaya ve koca beklemeye programlanmış, başka şeye akılları ermeyen kızlardır.
ha dedikodu lisansları vardır...